Seela Sella vastaanotti Alli Trygg -tunnustuspalkinnon marraskuussa Lahdessa Harjulan Setlementin 80-vuotisjuhlan yhteydessä. Kaikkien tuntema Sella on taiteilijatyönsä lisäksi yhteiskunnallinen vaikuttaja ja oikeudenmukaisuuden puolustaja.

Seela Sella vastaanottamassa palkintoa Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyiseltä.

Setlementtiliiton myöntämä Alli Trygg -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain ihmiselle, joka on omalla työllään pitänyt esillä setlementtiliikkeelle tärkeitä aiheita ja profiloitunut yhteiskunnallisessa keskustelussa nostamalla esiin kansalaisyhteiskunnalle keskeisiä arvoja. Presidentti, Setlementtiliiton kunniapuheenjohtaja Tarja Halonen on Alli Trygg -tunnustuspalkinnon suojelija.

– Seela Sella on esimerkki elämänmyönteisestä asenteesta ja rohkeudesta. Sella on julkisuudessa ottanut kantaa myös sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta ja tukee esimerkiksi Setlementtiliikkeen Tyttöjen Talo® -toimintaa ylisukupolvisen solidaarisuuden hengessä, sanoo Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen.

Sella on aktiivinen kansalaisvaikuttaja

Kesällä Seela Sella oli mukana luovuttamassa koronakriisin runteleman kulttuuri- ja tapahtuma-alan julkilausumaa ja vaatimassa rohkeasti muutosta. Sella on julkisuudessa ilmaissut huolensa myös kansallissosialistisen aatteen noususta kansan kahtiajaosta ja siitä, että historian tapahtumista ei olla opittu mitään. Kansalaissodan aikana ihmiset jaettiin Seelan sanoin ”niihin tai noihin”. Papisto oli valkoisen puolella. Seela kertoo itsekin kantavansa tunteissaan näitä asioita edelleen mukanaan.

Seela on ilmaissut huolen myös nykyisestä polarisaatiosta.

Avarakatseinen Sella osoittaa kiinnostusta elämää ja ihmisiä kohtaan kohdaten rohkeasti elämän sen karuudessaan ja kauneudessaan.

– Esimerkillisellä tavalla hän on oma itsensä ja ylpeästi vanha osoittaen elämänkokemuksen olevan voimavara, palkintoraati kiteyttää.

Ihana Seela Sella

Syksyn Setlementtipäivien yhteydessä vietettiin Harjulan Setlementin 80-vuotisjuhlia. Juhlissa jaettiin myös Alli Trygg -palkinto. Harjulan juhlatilaisuudessa Seela hurmasi yleisön lausumalla runoja ja kertomalla omasta historiastaan ja setlementtiyhteydestään. Seelan elämässä yksi linkki setlementtiliikkeeseen oli Setlementtiliiton pääsihteerinä toiminut Topi Tarkka, joka aikanaan johti Seelan lapsuuden ympäristössä Tampereen Pispalassa Ahjolan työkeskusta, nykyistä Ahjolan Setlementtiä. Juhlatilaisuudessa Seela kuvasi yhtä mieleen painunutta tapaamisesta Tarkan kanssa. Alli Trygg -tunnustuspalkinnosta Seela sanoi olevansa hyvin otettu.

Alli Trygg -tunnustuspalkinto jaettiin nyt toista kertaa. Viime vuonna palkinto myönnettiin taitelija Paula Vesalalle.

Jaa tämä:
Kategoria: Kulttuuri