Mittava remontti toteutetaan 19 lohkossa siten, että kaupankäynti häiriintyy mahdollisimman vähän. 

Heinolan Citymarket uudistuu täysin sisätiloiltaan keväällä alkaneen remontin valmistuttua. Perusteellinen remontti toteutetaan kauppias Risto Veijasen mukaan 19 lohkossa, jolloin muutostöiden haitta jää asiakkaille mahdollisimman pieneksi. 

Remontti aloitettiin toukokuussa pullokoneiden uusimisella. Muutoksella pyritään vastaamaan asiakkaiden toiveisiin mahdollisimman nopeasta pullojen kierrätysoperaatiosta. Viime vuosina Heinolan Citymarket on ottanut vastaan noin 4 miljoonaa pullo- tai tölkkipanttia vuosittain. 

-Uudistettu linjaa vähentää merkittävästi jonotusaikoja ruuhkaisina hetkinäkin. Tavoittelemme 6 miljoonan pantin vuosittaista lukumäärää, sanoo vuodesta 2001 kauppiaana Heinolan Citymarketissa toiminut Veijanen. 

Remontin kokonaiskustannusarvio on noin 10–13 miljoonaa euroa, josta Keskon osuus on noin 10–11 miljoonaa euroa ja Veijasen kauppiasperheen noin 2–2,5 miljoonaa euroa. Perheeseen kuuluvat kauppiaan lisäksi vaimo Marjut ja kaupassa niin ikään työskentelevät tyttäret myymäläpäällikkö Susanna ja kauppiasharjoittelija Johanna. 

-Investoinnin lopullinen summa selviää urakoiden kilpailutuksen jälkeen. Tavoitteena on yhä, että valmista olisi toukokuussa 2024. Jos tämä aikataulu ei onnistu, remontin jatko käynnistyy kesän 2024 jälkeen, selvittää Risto Veijanen. 

Merkittäviä uudistuksia 

Remontissa saadaan myymälätuotteille lisätilaa 400 neliömetriä pelkästään siten, että sisääntulon käytävää kavennetaan. 

Kylmä- ja pakastealtaiden lukumäärä kasvaa nykyisestä 10:stä 24:ään, kahvila muuttuu itsepalvelu -periaatteella toimivaksi ja perinteisten kassojen rinnalle sijoitetaan itsepalvelukassoja. Lihapuolelle asennetaan Dry Graged -laitteisto, jossa onnistuu lihan raakakypsytys. 

Lattiat pinnoitetaan koko 10.000 neliön alalla uudestaan, ilmastointi uusitaan ja valaistus muuttuu kaikissa kohteissa ledeille. Pihalla tehostetaan sadevesien juoksutusta ja sekä bio- että muovijätettä varten hankitaan omat puristuskoneet. Sekajätteen osuus jää vaivaiseen 2 prosenttiin. 

-Kokonaan uutta tilaa valmistuu noin 700 neliötä ja niihin keskitetään nyt useassa paikassa oleva tekniikka. Uuden tekniikan ja uusien laitteiden ja ledien ansiosta tavoittelemme 40 prosentin säästöä energiakustannuksissa, toteaa Veijanen. 

Citymarket Heinolan elintarvikekaupasta vastaavan Veijasen perheen omistama Rismator Oy:n liikevaihto on ollut noin 22,5 miljoonaa euroa ja Keskon käyttötavarapuolen liikevaihto noin 7 miljoonaa euroa. 

Heinolan Citymarket valmistui vuonna 1995. Ensimmäinen laajennus toteutui vuonna 2001 ja toinen vuonna 2011. Nyt 59-vuotias kauppias Risto Veijanen aikoo jatkaa kauppiaana ainakin 64-vuotiaaksi asti. 

Ennen Heinolaa Veijaset olivat kauppiaana Kangasniemellä, Vääksyssä ja Lahdessa. 

Teksti ja kuva: Jari Niemi

Jaa tämä: