Vuodesta 2015 saakka Heinolassa toiminut ViaDia Heinola ry on avannut Suomen ensimmäisen uutta tavaraa myyvän ViaDia-torin Heinolaan.

-Muut Suomen ViaDia-torit myyvät kirpputoritavaraa, mutta Heinolassa kirpputoreja on jo riittävästi, taustoittaa ViaDia Heinola ry:n puheenjohtaja Pertti Snellman.

-Toimimme ikään kuin suunnannäyttäjänä muille, sillä muut ViaDia:t käyvät ottamassa meistä oppia, Snellman lisää.

ViaDia-toreja on yli kymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen. ViaDia on valtakunnallinen diakoniatyön verkosto, joka pohjaa toimintansa Suomen Vapaakirkon arvoihin.

Heinolan ViaDia-tori Koulukadulla entisen nuorisokeskus Pleissin talona tunnetuissa tiloissa kätkee sisälleen melkoisen tavarapaljouden: Myynnissä on tuotteita laidasta laitaan, sisustusesineistä rakennustarvikkeisiin ja leluihin.

Snellman kertoo myytävien tuotteiden tulevan usealta eri tukkurilta. Joukossa on muun muassa tuotteita, joiden kuljetuslaatikot ovat saaneet kolhun eikä niitä täten voida myydä suurten kauppaketjujen myymälöissä.

-Me käymme tuotteet sitten yksittäin läpi ja laitamme myyntiin ehjät tuotteet. Jos tuotteen voi kunnostaa, kunnostamme sen, Snellman kertoo.

Mahdolliset torista saatavat tuotot ViaDia kertoo käyttävänsä muun muassa ruoanjakeluun ja muuhun vapaakirkon tekemään avustustyöhön.

ViaDia-toria pidetään toistaiseksi avoinna vapaaehtoisvoimin.

-Kun toiminta saadaan kunnolla pyörimään, on meidän tarkoituksenamme palkata myymälävastaava, Snellman sanoo. Hän toivoo, että jatkossa toimintaan saataisiin työllistettyä erityisesti nuoria. Laajennuskin on jo suunnitteilla.

-Tarkoituksenamme on laajentaa sekä seinän taakse entisiin Pleissin tiloihin että yläkertaan, Snellman kertoo.

Teksti ja kuva: Jussi Varjo HU

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset