Vuoden Heinolassa asuneet Juha ja Eve Vehviläinen piipahtivat Heinäsaaressa pyytämässä tarjousta tyttären hääjuhlan majoituksesta. Yrittäjät Elina Hynninen ja Päivi Naukkarinen ottivat ilolla tarjouspyynnön vastaan.

Uudet omistajat kaavailevat saareen erilaisia tapahtumia matkailijoille, veneilijöille ja kaupunkilaisille.

Muutos voi olla todellinen mahdollisuus. Tällaisen päätelmän voi kiteyttää Heinäsaaren uusien yrittäjien saamasta todella muhkeasta palautetulvasta.

Heinolan Yrittäjien Yhdessä enemmän -yritysmessuilla palautetta tuli runsaasti ja niin ikään syksyllä yrittäjien asiakaskyselyyn osallistui 350 heinolalaista, 150 veneilijää ja peräti 1.100 karavaanaria.

– Olemme todella otettuja ihmisten kiinnostuksesta. Muutos on ollut kovin odotettu, sanoo Heinolan Heinäsaari Oy:n toimitusjohtaja Elina Hynninen.

– Haluamme olla jatkossa Suomen mukavin saari, lisää hallituksen puheenjohtaja Päivi Naukkarinen.

Heti perään kaksikko kuitenkin täsmentää, että tulevat tapahtumat eivät saa hankaloittaa leirintäalueen ydintoimintaa eli majoittujille halutaan edelleen turvata viihtyisät olosuhteet.

Pitkä historia

Heinäsaareen historia ulottuu 62 vuoden päähän. Itä-Hämeen Matkailuyhdistys (IHMY) kehitti ja ylläpiti leirintäaluetta lähes 30 vuotta, jonka jälkeen paikka siirtyi kaupungille ja sen vuokralaisille.

IHMY:n aikana paikka oli kaikkien kaupunkilaisten käytössä. Esimerkiksi saunoissa kävi vuosittain satoja kaupunkilaisia ja juhannuksesta kehittyi legendaarinen tapahtuma.

– Palaute- ja idealista on mittava. Ihmiset haluavat alueelle muun muassa lisää erilaisia saunoja, kunnollisen kesäterassin ja vierasvenelaiturin, kertoo Elina Hynninen.

– Juhannusjuhlasta toivotaan aiemmista vuosikymmenistä poiketen perhetapahtumaa, tekemistä vauvasta vaariin. Pilettäjillä on riittävästi tapahtumia muualla Suomessa. Lisäksi on esitetty toiveita muun muassa yhteislauluilloista ja kalakisoista, joihin voivat osallistua myös alueelle majoittujat, jatkaa Päivi Naukkarinen.

Kaupunkilaisten aktiivisen osallistumisen aikoinaan voi helposti ymmärtää, sillä leirintäalue sijaitsee kaupungin taskussa, upean vesistön kyljessä.

Yhden erityisen palautteen uudet omistajat saivat yrittäjämessuilta joulukuussa menehtyneeltä professori Tapani Ilkalta. Hän ideoi Heinäsaaren ja Siltasaaren välille näyttävää veneiden kulkuetta, joka hienolla tavalla korostaisi Heinolan upeinta maisemaelementtiä eli vesistöä.

– Yrityksille teemme lähiaikoina tarjouksia tyhy-päivien pitämisestä Heinäsaaressa. Toimintaperiaatteenamme on, että tapahtumien vaatimat ruokapalvelut tilaamme tällä hetkellä yhteistyökumppaneiltamme, Elina Hynninen toteaa.

Talviriehalla aloitetaan

Ensimmäinen yleisötapahtuma Heinäsaaressa järjestetään, koronatilanne huomioiden, lauantaina 26. helmikuuta, jolloin LC Heinola organisoi yrittäjien kanssa talviriehan alueella.

– Tavoittelemme alkaneella ensimmäisen vuoden aikana reilua 15.000:aa majoitusvuorokautta, sanoo Elina Hynninen.

Kesälle Heinäsaari Oy palkkaa ainakin kuusi nuorta ja yhtenä kesätyöntekijänä alueella toimii Päivi Naukkarinen, joka sai Veikkauksen Tampereen Casinon vuoropäällikön tehtävästä opintovapaata matkailualan opintoihin.

– Tulen työssäoppimisjaksolle kesäksi omaan yritykseen, myhäilee Päivi Naukkarinen.

Heinäsaari Oy:n omistajakolmikon kolmas jäsen on Tuula Ihamäki, joka jatkaa Finnairin palveluksessa. Yhtiön perustajat saivat leirintäalueen omistukseensa Heinolan kaupungin huutokaupassa, jossa hinnaksi muodostui 282.500 euroa.

Teksti ja kuvat: Jari Niemi

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset