Entiset koulukaverukset löivät ”hynttyyt yhteen” ja huusivat leirintäalueen.

Elina Hynninen, Päivi Naukkarinen ja Tuula Ihamäki ovat Heinäsaaren uudet vuokralaiset. Lukiokaverukset perustivat Heinäsaari Oy:n ja iskivät kovimman tarjouksen pöytään, kun Heinolan kaupunki laittoi suositun leirintäalueen myyntilistalle huutokauppaan.

– Huutokauppa oli tosi jännä. Riemu raikui Puistokadulla, kun tarjouksemme voitti, sanoo Päivi Naukkarinen.

Kolmikko tarjosi 282.500 euroa. Huutokaupassa oli mukana ainakin 24 huutajaa, joista neljä venytti kisaa kalkkiviivoille saakka. Muista huutajista tiedetään varmuudella Jaajo Linnonmaa, joka radiokanavallaan ilmiantoi itsensä.

Heinola Travelin yrittäjä Elina Hynninen ja Tampereella nyt asuva pelialan ammattilainen Päivi Naukkarinen omistavat yhtiön osakekannasta kumpikin 43 prosenttia ja sijoittajana mukaan tullut Finnairin ammattilainen Tuula Ihamäki loput 14 prosenttia.

– Heinäsaari on ollut minun haaveeni aina. Kun paikan huutokauppa tuli tammikuussa tietooni, olin heti yhteydessä Elinaan. Tulin Heinolaan ja startti tapahtui Villa Huldan saunassa, myhäilee Päivi Naukkarinen.

Tuula Ihamäki sai Elinalta ja Päiviltä kutsun neuvotteluihin helmikuussa.

– Sanonta mies voi lähteä Heinolasta, mutta Heinola ei lähde miehestä pitää paikkansa. Halusin säilyttää Heinolassa muutakin kuin nuoruuteni, toteaa Helsingissä nyt asuva ja lähes 20 vuotta matkailualalla puurtanut Tuula Ihamäki.

– En olisi yksin rohjennut ryhtyä huutamaan paikkaa. On ihan eri asia toimia osana tehokkaassa tiimissä kuin yksin, vertaa puolestaan Elina Hynninen, joka käynnistää toimintaa tammikuun alussa.

Markkinointia sekä netti- ja somesivustojen rakennustyön kolmikko toteuttaa kuluvan syksyn aikana.

Harkitusti liikkeelle

Kolmikon tavoitteena on kehittää Heinäsaaresta hallitusti nykyistä kiinnostavampi matkailukeidas, jossa myös paikalliset asukkaat viihtyvät paremmin. Tämä tarkoittaa ajan vieriessä panostuksia sekä tapahtumiin että harrastusmahdollisuuksiin. Tärkeänä kehityskohteena on myös talviasuttavien majoitusyksiköiden lukumäärän kasvattaminen.

Kolmikko on luonnollisesti ideoinut monenlaisia kehityskohteita Heinäsaareen. Paikka on upean vesistön saartama, mikä luo sille esimerkiksi mahdollisuuksia vesiliikunnan kehittämiseen ja paikkakunnalla yksinomaan Kimolan kanavan ansiosta kasvavan veneliikenteen palvelemiseen.

– Heinäsaaren ei tarvitse tuottaa kaikkia palveluja itse. Lähdemme liikkeelle pienin askelin. Paikka saadaan käyttöön pieniä pintaremontteja tekemällä, linjaa Elina Hynninen.

– Kova juttu, on hyvä fiilis, joka tehdään henkilökohtaisella palvelulla ja siihen pyrimme, tiivistää Päivi Naukkarinen.

Elina Hynnisen Heinola Travel ja Villa Hulda jatkavat Heinäsaaren rinnalla. Heinäsaaressa on nyt huolto- ja kahviorakennuksen lisäksi kuusi talviasuttavaa mökkiä ja 11 kesäasutukseen rakennettua aittaa.

Teksti ja kuva: Jari Niemi HU

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset