Kesäteatteri on suomalaisille rakas, joko lavalla tai katsomossa. Harvassa on sellainen paikkakunta, jossa ei olisi kesäteatteritoimintaa jossain muodossa.

Teatterin tiedotuskeskus TINFO kerää katsojatilastoja ja kertoo, että kesäteatteri saa normaalisti miljoonayleisön joka vuosi. Koronakesä 2020 teki tästä tietenkin suuren poikkeuksen. Kesäteatterille on jopa oma päivänsä ja tänä vuonna se on pe 1.7.2022. Teemaperjantai aloittaa viikonlopun, joka on perinteisesti kaikista vilkkain ensi-iltojen määrältään.

Poimintoja Päijät-Hämeestä

Flirttikurssi 55+ ensi-illassa 16.6., esitykset 27.7. asti. Ohjaus Sari Siikander. Lämminhenkisessä ja elämänmakuisessa komediassa ryhmä kuusikymppisiä miehiä ja naisia ilmoittautuu kansalaisopiston flirttikurssille. Liput joko Heinolan kulttuuritoimistosta (Kauppakatu 4, puh. 03 849 3606) tai verkosta Lippu.fi. Heinolan kesäteatterin 20. esityskausi tuli täyteen viime vuonna.
Ohjaaja Sari Siikanderin haastattelu on luettavissa toukokuun Heinolan Uutisissa.

Jotkut loistaa vähän kirkkaammin ja toiset himmeämmin. Eikä kaikki aina näe sitä, joka loistaa. Usko itsees ja muista unelmoida.”
Topi Sorsakosken elämään pohjautuva musiikkinäytelmä Topi Sorsakoski –kohtalon tango tarjoilee lämmintä huumoria ja kunnioitusta lahjakasta taiteilijaa kohtaan. Pesäkallion kesäteatterin tapaan tarjolla on paljon musiikkia, joka tänä kesänä on tietysti Topi Sorsakosken komeasta tuotannosta. Ensi-ilta on 30.6., esitykset 3.8. asti.
Pesäkallion kesäteatteri sijaitsee Takkulan golfkentän kupeessa Savontien eli vanhan Heinolantien (140) varrella osoitteessa Hepolammintie 41. Liput ennakkoon lippu.fi. Lipunmyynti Pesäkalliolla aukeaa tuntia ennen esityksen alkua.

Lisää Sorsakoskea! Kuurina Teatteri Sysmän Teatteritalolla esittää On kesäyö -näytelmän, joka on fiktiivinen kertomus kahden suomalaisen viihdetaiteen legendan Olavi Virran ja Topi Sorsakosken kohtaamisesta. Unohtumattomat sävelet, muistot ja huumori siivittävät musikaalin eloon, iloon ja elämään. Ohjaaja Jukka Alanko. Näytökset 17.7.–31.7.
Lippuvaraukset päivittäin klo 10–18, p. 041 4886 214. Varatut liput lunastetaan Sysmän Teatteritalon lipunmyynnistä esityspäivänä. Väihkyläntie 1, Sysmä.

Iitin Harrastajateatteri esittää Anna-Leena Härkösen suosittuun romaaniin perustuvan näytelmän Häräntappoase. Dramatisointi Antti Laukkarinen ja ohjaus Jan Nyquist. Esitykset 8.-31.7.2022. Lipunmyynti on alkanut kesäkuun alussa. Lippuvaraukset osoitteesta iitinharrastajateatteri.fi tai puh. 0600 399 499. Lippujen myynti portilla alkaa tuntia ennen näytöstä. Museotie 10, Iitti.

Veljekset. Kuva: Johannes Wilenius.

Aleksis Kiveä on tarjolla tänäkin vuonna

Kesällä tanner tömisee, kun Seitsemän veljestä rymistelee Orimattilan teatterin Jätinpesän kesänäyttämölle! Ensi-ilta on 2.7., esitykset 13.8. asti. Orimattilan teatterin oli tarkoitus juhlistaa vuonna 2020 klassikkoromaanin 150-vuotisjuhlavuotta, mutta koronapandemiasta johtuen suurproduktion toteutus on kuitenkin siirtynyt tälle vuodelle. Seitsemän veljestä -näytelmän ohjauksesta ja sovituksesta vastaa Tapani Kalliomäki. Lipunmyynti ja tiedustelut orimattilanteatteri@gmail.com tai 040 5545 765. Jätinpesän kesäteatteri löytyy osoitteesta Urheilutie 9 B, Orimattila.

Nastolan Pisarateatteri on ottanut käsittelyynsä Suomen kaikkien aikojen suosituimman komedian, Aleksis Kiven Nummisuutarit. Tämän kansallisiin aarteisiin kuuluvan näytelmän Taidekeskus Taarastin kesäteatteriin ohjaa ja sovittaa Suomen Kansallisteatterin näyttelijä Petri Liski. Nummisuutarit kertoo hieman yksinkertaisen Eskon värikkäästä kosiomatkasta Karrin taloon. Puhemiehenä Eskolla matkallaan on juonitteleva Mikko Vilkastus. Näytökset Taarastissa 12.7.–7.8. Lippuvaraukset ja tiedustelut: pisarateatteri@gmail.com, puh. 044 9841 301.

Lapsille musiikkiteatteria

Max ja Moritz on Lahden Kesänäyttämön 25. kesäproduktio! Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei jää uupumaan tästä musikaalista, joka perustuu saksalaisen Wilhelm Buschin 1865 ilmestyneeseen teokseen kahdesta kurittomasta pojasta. Mainion musiikin Pertsa Reposen tekstiin on säveltänyt Jukka Linkola. Musikaalin ohjaa Sanna Heiskanen. Suositusikä 6-vuotiaasta ylöspäin. Esitykset ajalla 30.6.-10.7.2022.
Lippuvaraukset: liput.lahti@gmail.com ja p. 044 716 1601. Lahden Pikkuteatteri, Loviisankatu 8.

Nopeat ehtivät vielä Yli-Marolan kotieläinpihan Talliteatteriin Lahdessa, jossa Theatrum Olga esittää kesänäytelmän Se kukkii koska se haluaa. Esitykset 24.6. saakka. Ohjaus ja käsikirjoitus: Lasse Kantola. Liput 5 euroa ja ne ostetaan paikan päältä kahvilasta. Tiedustelut ja varaukset: Kaarina Hartikainen, p. 044 242 6407. Yli-Marolan kotieläinpiha, Neljänkaivonkatu 47, Lahti.

Lisätietoja teatterien omilta sivuilta tai Facebook-tapahtumista. Heinolan Uutiset ei vastaa teatteriesityksiin tulleista mahdollisista muutoksista.

Teksti: Jetta Kuitunen
Artikkelikuva: Heinolan kesäteatteri

Jaa tämä:
Kategoria: Kulttuuri