Heinolaan päämajansa sijoittaneen itävaltalaisten KTM-moottoripyörien Suomen maahantuojan KTM-nordicin virallisen motocrosstiimin Silve Racingin tavoite tällekin vuodelle on voittaa lajin Suomen mestaruus, tai mieluummin kaksi. Myös onnistumiset kovatasoisissa kansainvälisissä kilpailuissa on tiimin tavoitteissa. Viime kilpailukaudella heinolalaistallin ykköspilotti Jere Haavisto kruunattiin MX1-luokan Suomen mestariksi miehen voitettua kaikki SM-sarjan kilpailuerät. Tiimin ykköstavoite on tänäkin vuonna menestyminen kotimaan kilpailuissa.

Silve Racing -talli on omistajansa Petteri Silvennoisen kanssa viettänyt tänäkin keväänä pitkiä aikoja Keski-Euroopassa ja lähemmin Belgiassa lumettomia harjoittelumaastoja hakevien tiimin ajajien Nico Stenbergin ja Haaviston tukena. Tallin ykköspilotti, MX1-luokassa ajava ylöjärveläinen Haavisto ajaa tällä kilpailukaudella jokusia MM-sarjan osakilpailuja sekä valikoituja kansainvälisiä kilpailuja tavoitteenaan ammattilaisuus. Belgian Lommelista tavoitettu Silvennoinen on mannermaalla paitsi tarkkailemassa ajajiensa valmistautumista myös avittamassa Haaviston unelmaa rakkaudesta lajiin teemalla. Toisaalta Silvennoinen toivoo, että pystyisi tiimeineen olemaan jatkossakin osa Haaviston tarinaa.

-Suomessahan Silve Racing tiimin markkina suurimmaksi osaksi on ja lähinnä Jeren takia olen täällä Belgiassa, vakuuttaa Silvennoinen, jonka tiimin perusta on jakaa hänen tietotaitoaan suomalaisajajille, mutta tiimin arvo pohjaa osaksi myös Haaviston menestykseen.

-Jos Jeren kehitys menee tiimin kehityksen edelle ja en pysty hänelle tarjoamaan samoja mahdollisuuksia, niin en ala hänen uraansa rajoittamaan vaan kannustan sitten eteenpäin urallaan, mietiskelee Silvennoinen tietäen, että tiimin status tippuu, jos Haaviston tasoinen kuljettaja jättää tiimin.

Petteri Silvennoisella on vankka kokemus motocrossista, niin ajajana kuin tekniikasta vastaavana mekaanikkona. Silvennoinen kävi kovan koulun MM-sarjaa kiertävän tehdastallin mekaanikkona ja soveltaa maailmaa kiertäessään saamaansa oppia oman tiimin pyörittämisessä. Samalla hän pääsi kurkistamaan kulisseissa huipputason motocrossajajien valmentautumista ja pyrkii jakamaan tietotaitoaan suomalaisille ajajanaluille. Tiimin pyörittämisen ohella Silvennoinen on tiimeineen mukana Suomen moottoriliiton lajivalmennuksen tukena erilaisissa projekteissa.

Silvennoinen kolkutteli 2000-luvun alkuvuosina kilpailijana motocrossin kotimaista kympin kärkeä, mutta kiinnostus motocrosspyörien tekniikkaan vei heinolalaisen ratamerkkien ulkopuoliseen maailmaan ja erinäisten vaiheiden jälkeen Kimi Räikkösen omistaman Iceone-motocrosstiimin mekaanikoksi lajin MM-sarjaan. Motocrossmekaanikon ura päättyi vuoden 2016 syksyllä ja Suomeen palannut Silvennoinen perusti oman kilpatallin kasaten tiimiinsä mukaan paitsi kotimaan kärkiajajia, myös joukon moottoripyörien tekniikkaan perehtyneitä osaajia. Silve Racing muutti fyysisesti Silvennoisen kotikaupunki Heinolaan vuonna 2022.

Oman kilpatallin pyörittäminen motocrossin kaltaisen marginaalilajin ympyröissä ei ole taloudellisessa mielessä helppoa, tietää Silvennoinen. Varsinkaan nyt, kun maailman tilanne on se mikä on. Silve Racingin pääasiallinen toimintaympäristö on Suomi ja kotoinen motocrossin SM-sarja. Tiimin omistajan Petteri Silvennoisen haaveissa on kuitenkin laajentaa toimintaa lajin MM-sarjaan. Ilman pohjaa se unelma ei ole sillä tiimi tunnetaan myös kansainvälisissä piireissä hyvänä toimijana.

-Tiimin rahoitus tulee lähes yksiomaan Suomesta joskin markkinaa on myös ulkomailla. Joten toimintakin tapahtuu pääosin Suomessa, joskin pistoja tehdään kauden aikana myös ulkomaille. Talvet ollaan lumettomissa maisemissa, mutta kesät Suomessa ja tiimin päämaja on vielä Heinolassa. Olisihan se kuitenkin makeaa päästä tiimini kanssa MM-sarjaan, mutta eihän se ole kiinni kuin taloudesta. Väitän, että tiimin henkilökunta on niin ammattimaista, ettei meidän sen takia tarvitsisi muiden tiimien seassa hävetä, lataa Silvennoinen toiveidensa tueksi.

Teksti: Tuomo Seppänen 
Artikkelikiva: Silve Racing

Jaa tämä: