Elämyksellinen runopolku kulkee tällä viikolla jälleen läpi WPK-talon. Riimien, värien ja valojen valtakunnan läpi kulkee polku, jonka varrelta kävijät keräävät palasia, sanoja ja lauseita runo-omakuvaan, jonka osallistujat saavat mukaansa. Heinolan koulujen 2. luokan oppilaat käyvät vierailulla runopolulla osana lasten kulttuuripolkua.

Kulttuuripolku on yhdessä kulttuurista vastaavien kaupungin toimijoiden kuten kirjaston, kulttuuripalveluiden, museoiden, musiikkiopiston, nuorisopalveluiden sekä varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen kanssa suunnittelema kulttuurikokemusten ja -elämysten kokonaisuus. Kulttuuripolun aikana oppilaille tulevat tutuksi kirjasto, museo, teatteri, konsertit ja muita kulttuurikohteita.

Heinolan laatuaan ensimmäinen kulttuuripolku on käynnistynyt lukuvuonna 2019-2020 ja se perustuu opetussuunnitelmaan. Jokainen heinolalainen oppilas pääsee kokemaan vähintään yhden kulttuurielämyksen vuodessa osana lapsen varhaiskasvatustoimintaa tai perusopetusta.

Runopolku on avoinna kaikille WPK-talolla (Kauppakatu 4) tulevana lauantaina 16.3.2024 kello 11-14. Runopolulle on vapaa pääsy. Polun varrelta löytyvät tehtävät edellyttävät lukutaitoa, mutta lukutaidottomat lapset voivat seikkailla polulla yhdessä huoltajan kanssa.

Runopolun tuottavat yhteistyössä Heinolan kaupungin kulttuuripalvelut, sekä Koulutuskeskus Salpauksen audiovisuaalisen viestinnän opiskelijat.

 

Jaa tämä: