Kiinteistöstä ei tule kauppakeskusta eli erikoisliikkeitä ei ole suunnitelmissa. Holman kaltaista Pizza Hut -ruokapaikkaa kuitenkin pohditaan.

Heinolan Prisman suunnittelu ja toteutus Tähtiniementien varressa olevalle reilu kolmen hehtaarin tontille etenee nyt rivakasti. Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto ennakoi, että tarvittavat kaava-asiat saadaan pulkkaan ennen kesää ja sen jälkeen on vuorossa normaali käsittely kaupungin päätöskoneistossa.

-Jos kaikki etenee suunnitellusti, pääsemme käynnistämään rakentamisen aikaisintaan syksyllä, Vormisto toteaa.

Heti perään toimitusjohtaja kuitenkin muistuttaa, että Hämeenmaa on varautunut myös valitusprosesseihin, jotka pahimmassa tapauksessa siirtävät rakentamisen käynnistymistä jopa parilla vuodella.

-Iloisia olemme siitä, että tähän mennessä emme ole saaneet hankkeesta kuin lähes yksinomaan positiivista palautetta. Alueen asukkaita on ymmärrettävästi huolestuttanut lähinnä liikenne, ja senkin eteen teemme Heinolan kaupungin kanssa kaikkemme, että häiriö jäisi mahdollisimman pieneksi, Vormisto vakuuttaa.

Iso merkitys on sillä, että raskas liikenne pyritään jatkossa ohjamaan Kauppakaaren kautta Prismalle, Versowoodille ja Viitos-Metallille.

Julkisessa keskustelussa on Olli Vormiston mukaan jäänyt vähemmälle huomiolle ainakin se, että yleensä eri paikkakunnilla on käynyt niin, että Prisman sijoittuminen kaava-alueelle on nostanut kiinteistöjen arvoa. Näin käy Vormiston mukaan varmuudella myös Tähtiniemen kaava-alueella.

Kustannukset nousseet huimasti

Prisman kerrosala on 8.010 neliömetriä eli se sijoittuu samaan kaliperiin Lahden Sykkeen Prisman ja Hollolan Prisman kanssa. Neliömäärä on toimitusjohtajan mukaan sen verran pieni, että erikoisliikkeille ei jää tilaa. Prisman osastot ovat ruoka, pukeutuminen, koti, vapaa-aika, elektroniikka sekä piha ja puutarha.

-Piha- ja puutarhaosastosta voi ennakoida yksinomaan runsaiden mökkiläisvirtojen ansiosta merkittävää osastoa, arvioi Vormisto.

Prisman tontille on saatu kaavassa sijoitettua 414 pysäköintipaikkaa, kun henkilökunnan 48 autopaikkaa sijoittuvat Kauppakaaren moottoritien puoleiselle tontille.

Rakennuskustannukset ovat Olli Vormiston mukaan nousseet viiden vuoden takaisista suunnitelmista jopa 10 miljoonalla eurolla. Tähtiniementien tontti on suotuisa rakentajalle, mutta silti kustannusten arvioidaan kipuavan reippaasti yli 20 miljoonan euron jopa 30 miljoonaan euroon.

-Onneksi rakennuskustannuksissa on viime aikoina tullut pudotusta ja toivomme tietenkin, että kilpailutuksessa pääsemme vielä alemmas, toteaa Vormisto.

Prisma työllistää noin 100 henkilöä, joista suurin osa tulee muiden Hämeenmaan yksiköiden tapaan tekemään 30 viikkotunnin työpuhteita.

Teksti ja kuva: Jari Niemi HU

Jaa tämä: