Etenkin uudet koulut lisänneet kiinnostusta pikku kaupunkia kohtaan.

Joulukuun alussa viime vuonna Huom! -ketjun hyvästelleet ja itsenäisen Heinolan Kodit LKV Oy:n perustaneet Timo Kekkonen ja Kimmo Surakka ovat päässeet jo makustelemaan Heinolan positiivisen vireen vaikutuksista asuntokauppaan.

– Erityisesti Heinolan uudet ja komeat koulut ovat upea myyntivaltti kiinteistövälittäjillekin. Olemme tehneet jo useita kauppoja, joissa kaupunki on saanut koulujen ansiosta uusia asukkaita, sanoo Timo Kekkonen.

Kaupantekoa ovat tähän mennessä helpottaneet uusi Sinilähde-talo ja lukio. Keväällä 2023 valmistuvan Kailas-talon ennakoidaan vain kiihdyttävän mielenkiintoa Heinolaa kohtaan.

– Myös Sinilähteen alueen rakentaminen ja upea luonto sekä vesistöt ovat hyviä myyntivaltteja. On jokseenkin varmaa, että jonkun ajan kuluttua tulee myös Sinilähteen alueelta rantatonteilla sijaitsevia kiinteistöjä myyntiin, ennakoi Kimmo Surakka.

Erittäin tärkeä positiivisen vireen ylläpitäjä on myös asuntojen ja tonttien hinnoittelu. Heinolassa myytävien asuntojen hintataso on pysynyt maltillisena ja on jopa tosi edullinen verrattuna pääkaupunkiseutuun tai maakunnan pääkaupunkiin Lahteen.

Kiinteistönvälittäjät voivat uskottavasti mainostaa myös erinomaisia kaupungin muita palveluja. Liikuntapaikkoja on Heinolassa huomattavan paljon asukaslukuun nähden, kiitos Suomen Urheiluopiston alueen. Sosiaali- ja terveyspalveluissa on kaupungin verkoston lisäksi tarjolla useita yksityisiä tuottajia ja kolmannen sektorin jykevä tekijä Jyränkölän Setlementti.

– Asunnoista myydään tänäkin vuonna 20-30 prosenttia Heinolan ulkopuolisille vapaa-ajan asunnoiksi, mikä on yksi erityispiirre. Ostajat tulevat pääosin pääkaupunkiseudulta, selvittää Timo Kekkonen.

Vierumäellä käynnistynyt imu ei toistaiseksi ole tuottanut juurikaan kauppoja, mutta Holiday Clubin kylpylän valmistuttua odotetaan kiinnostuksen lisääntyvän.

Hissitalot kysyttyjä

Heinolan Kodit LKV Oy:n yrittäjät ovat todenneet jo pidemmän aikaa, että suurin pula myytävistä asunnoista on hissitalojen kaksioista ja kolmioista ja hyvänä kakkosena puutelistalla tulevat yhdessä tasossa olevat rivitaloasunnot.

– Olisi suositeltavaa, että kerrostaloyhtiöissä asukkaat heräisivät ajoissa pohtimaan remonttitarpeita. Onneksi vuosi vuodelta ihmiset ovat alkaneet paremmin kiinnittää huomiota kiinteistön kuntoon, toteaa Timo Kekkonen.

Luonnollisesti oma yritys

Heinolan Kodit LKV Oy:n perustaminen oli Kimmo Surakalle ja Timo Kekkoselle luonnollinen muutos, kun Huom! -ketju ilmoitti, että se sulautuu Huoneistokeskukseen vuoden 2021 lopulla.

– Ketju ei täyttänyt kaikkia odotuksiamme. Ketjumaksu ei tuonut kaivattua lisäarvoa toimintaan, joten yksityiseksi yritykseksi siirtyminen oli meille helppo päätös, sanoo Kimmo Surakka.

Kimmo Surakka aloitti välittäjänä Heinolassa vuonna 2012 ja Timo Kekkonen tuli mukaan yritykseen vuonna 2016.

Teksti ja kuva: Jari Niemi HU

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset