Uuden elämyskylpylän rakennustyöt Vierumäellä ovat täydessä vauhdissa.

Holiday Club Vierumäen uusi resort manager Ria Pantsar ei peittele tyytyväisyyttään. Rakenteilla oleva kylpylä on todellinen piristysruiske paitsi Holiday Clubin operoimalle hotellille, myös koko alueelle.

190 huoneen, neljän villaksen, kahden ravintolan ja piakkoin myös kylpylän muodostama kokonaisuus sijaitsee keskellä metsää kenties Suomen tunnetuimmassa vapaa-ajankeskuksessa. Pantsar myöntää alueen maineesta olleen apua esimerkiksi työntekijöiden rekrytoinnissa. Hän kertoo tuttaviensa maalailleen uhkakuvia; kun ravintola-alan työntekijöiden saaminen Helsingissäkin on kiven alla, miten haastava tilanne onkaan keskellä metsää?

-Olemme pääosin saaneet hyvin työntekijöitä tarpeen tullen, myös tulevaan kesäsesonkiin, Pantsar kertoo.

Holiday Club työllistää Vierumäellä parisenkymmentä vakituista työntekijää. Tämän lisäksi yritys käyttää extraajia. Yhteistyö alueen muiden toimijoiden, Vierumäen ja Golf Paviljongin kanssa on mutkatonta.

Esimerkkinä Pantsar mainitsee erään suuren tapahtuman, jossa Holiday Clubilla eikä Vierumäellä ollut yksistään tarvittavia resursseja hoitaa ruokailuja.

-Jaoimme porukan kahtia eli osa söi täällä meillä ja osa Vierumäellä, Pantsar kertoo.

Kylpylä iso vetonaula

Jouluksi 2024 valmistuvan kylpylän rakennustyöt ovat Pantsarin mukaan tällä hetkellä hyvin aikataulussa. Elämyskylpylään on tulossa ison altaan lisäksi porealtaita, liukumäkiä, kattava saunamaailma sekä ulkoallas.

Pantsarin mukaan kylpylän tulo ei ole vielä toistaiseksi vaikuttanut huonevarauksiin, joskin tiedusteluja tulee lähes päivittäin.

-Ihmiset tekevät matkasuunnitelmansa ja -varauksensa nykyään hyvin viime tinkaan, Pantsar selventää.

Yleinen maailmantilanne ja kuluttajien käytettävissä olevat rahat näkyvät majoitus- ja ravintola-alalla, mutta Pantsarin mukaan valonpilkahduksiakin on nähtävissä.

-Erityisesti yritysten kokousvaraukset ensi syksyn osalta näyttävät hyvältä, Pantsar tiivistää.

Koronapandemian jälkeen monet ovat suunnanneet jälleen suosittuihin ulkomaan matkakohteisiin. Pantsar toivoo, että ihmiset jättäisivät rahansa kotimaan matkailukohteisiin.

-Suomessa riittää niin paljon nähtävää ja koettavaa. Täällä Vierumäelläkin saa harrastaa juuri sellaista aktiviteettia kuin haluaa, Pantsar kertoo.

Lisää tapahtumia

Kylpylän myötä Pantsar uskoo oheistapahtumien määrän kasvavan. Holiday Clubin alakerrassa on 500 ihmistä vetävä Teatro-yökerho, joka tosin tällä hetkellä palvelee vain ryhmiä tilauksesta. Samassa yhteydessä toimii viikonloppuisin avoinna oleva keilahalli. Lomasesonkeina aukioloaikoja lisätään.

-Esiintyjät ovat kalliita, ihan syystäkin, joten joudumme pallottelemaan sen suhteen, onko meidän kannattavaa ottaa esiintyjiä. Kylpylän myötä kokeiluja tulee varmasti enemmän, Pantsar kertoo.

Teksti: Jussi Varjo HU
Havainnekuva: Holiday Club

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset