Vierumäen mittavat investoinnit johtavat kasvu-uralle.

Vierumäki Sports Oy:n operatiivisella johtajalla Marko Hiltusella on hymy herkässä. Matkailijat ovat löytäneet vasta muutaman viikon käytössä olleen hotelli Fennadan.

– Käyttöaste on ollut 80 prosenttia ja kaikki edellytykset nostaa se täyteen sataan ovat olemassa. Tämä pätee sesonkiaikoina, mutta muulloinkin saamme taloon kiitettävästi porukkaa, ennakoi Hiltunen.

Oppilasasuntola Ilkasta hotelli Fennadaksi muuttunut rakennus on saanut merkittävän ehostuksen. Rakennuksessa on 104 huonetta, joista peräti 15 sviittitasoisia. Huikeampana niistä on presidenttisviitti, jossa on tilaa upean saunan ja porealtaan kera.

Suomen Urheiluopiston keskeiset kiinteistöt nimettiin aikoinaan paikan keskeisten kehittäjien Akseli Kaskelan, Tahko Pihkalan ja Tapani Ilkan mukaan. Merkittävän osan alueesta hankkineen Keele Oy:n pääomistaja Mika Anttonen on halunnut luopua käytännöstä ja siksi oppilasasuntola Ilkka nimettiin suomalaisen elokuvateollisuuden mukaan Fennadaksi.

-Nimien muutokset jatkuvat. Seuraavaksi muutamme Vierumäkihallin nimen talon sisältöä vastaavaksi eli tennis- ja padelhalliksi, toteaa Hiltunen.

Laajennusosa avataan lokakuussa

Fennadan laajennusosa, joka pitää sisällään vastaanottotilat ja ravintolamaailman, avautuu lokakuussa. Ruokalasta avautuu upea näkymä Valkjärvelle ja ravintolamaailman alakertaan valmistuu hulppean kokoinen terassi. Sellainen on jo valmiina Valkjärven rannalla, jonne rakennetaan syksyn aikana jykevät portaat.

-Tarjontamme on jo monipuolistunut ja monipuolistuu edelleen. Tehostamme myös opastusta ja henkilökunnan lukumäärä lisääntyy hyvän kasvun mukaisesti.

Holiday Club avasi 16. heinäkuuta entisen Vierumäki Resort -hotellin, joka oli suljettuna yli vuoden ajan. Holiday Club on saanut vakuutettua kiinteistön omistavat eläkeyhtiöt siitä, että hotellin kylkeen kannattaa ehdottomasti rakentaa lisää hotellihuoneita ja Holiday Clubin toiseksi suurin kylpylä. Se valmistuu vuonna 2024.

-Hotellit kirittävät molempia ja kylpylä on juuri se tärkein lisä Vierumäen kehitykselle, sanoo Marko Hiltunen.

Operatiivinen johtaja Marko Hiltunen jäi parisen vuotta sitten pois Holiday Clubin palveluksesta ja hankki viime vuonna kesäasunnon Vuolenkoskelta. Näin hänen oli helppo ottaa vastaan uusi työ, kun Vierumäki Sportsin toimitusjohtaja Peter Gabrielsson sitä hänelle tarjosi.

Mittavat investoinnit

Vierumäellä on jo uudistettu kuplahalli, Vierumäkihallin tenniskentät ja toinen jäähallin kaukaloista. Lisäksi on rakennettu 4 padelkenttää, ja viidennen teko alkaa piakkoin. Alueen teitä on asfaltoitu, hotelli Fennada valmistuu lokakuun aikana ja seuraavaksi remontoidaan oppilasasuntola Pihkalan tilat. Saneerauslistalta löytyvät vielä mm. Areenan perusremontti ja urheilukentän kunnostaminen.

Rahaa käytetään vuosien mittaan jopa 30 miljoonaa euroa ja hankkeisiin ei ole aikomus ottaa pankkilainoja. Pääomistajan päätös rahoittaa hankkeet joko pääomittamalla tai Keele Oy:n lainoilla takaa paikalle osaltaan parempaa tulevaisuutta.

Kylpylästä vinkkejä suurelta yleisöltä

Holiday Clubin toimitusjohtaja Maisa Romanainen on Marko Hiltusen kanssa täsmälleen samaa mieltä kirittämisestä ja lisää mukaan järkevän yhteistyön merkityksen.

-Vierumäelle on saatavissa Areenan ansiosta myös mittavia koulutus- ja yleisötilaisuuksia, jolloin tarvitsemme molempien hotellien kapasiteettien lisäksi myös muita vuodepaikkoja, Romanainen toteaa.

Myös Holiday Clubin hallinnoima hotelli on aloittanut 80 prosentin käyttöasteella, mikä kielii hyvää tulevaisuudessa. Vierumäkeä voi pian monipuolisuudessaan verrata Vuokatin alueeseen. Molemmissa on mahdollista majoittaa jopa lähes 3.000 henkilöä ja liikunta- ja luontoaktiviteetteja riittää. Vierumäen etuna Vuokattiin verrattuna on kuitenkin pääkaupunkiseudun läheisyys.

Holiday Club piti kylpylän rakentamista ehtona Vierumäen hotellin operaattoriksi ryhtymiselle. Kylpylä helpottaa rospuuttoajan myyntiä ja lisää läpi vuoden myös vuokrattavana olevien loma-asuntojen myyntiä. Kaikkinensa kylpylä on erinomainen lisä Vierumäen urheilu- ja matkailukeskuksen palveluvarustukseen.

-Helsinkiläinen arkkitehtitoimisto Soini & Horto on aloittanut kylpylän suunnittelun. Ensimmäiset kuvat ovat valmiina loppusyksystä. Otamme vastaan yleisön toiveita kylpylästä, Romanainen kertoo.

Kylpylä tulee kiinni nykyiseen hotellirakennukseen ja laajenee takaosan nurmialueelle. Nykyinen Spa kytkeytyy osaksi kylpylää. Uusia perhehuoneita rakennetaan noin 50 nykyisten 190 hotellihuoneen jatkoksi.

Lisäksi Holiday Club aloittaa elokuussa Vierumäen pääsisääntulon oikeaan laitaan kolmannen rivitalon rakennuttamisen. Kaavan mukaan Villas-tyylin rivitaloja on mahdollista rakentaa samaan linjaan kaikkiaan kuusi kappaletta.

Teksti ja kuvat: Jari Niemi HU

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset