Kalevi Porvari suunnittelee lähes 80-vuotiaana useita uusia rakennuskohteita.

Kalevi Porvarilla on ikää pian 80 vuotta, mutta yrittäminen kannustaa häntä yhä suunnittelemaan uusia kohteita.

– Enhän mä ole vielä kasikymppinenkään, Kalevi naurahtaa.

Porvarin veljekset Kalevi ja Pentti ovat rakentaneet Heinolan maalaiskunnassa ja Heinolassa sekä Padasjoella kymmenien vuosien ajan. Kalevi Porvari arvioi, että veljesten rakennuttamissa asunnoissa asustaa parasta aikaakin 1.000 ihmistä ja toiset 1.000 asukasta punkkaa veljesten remontoimissa asunnoissa.

Vuonna 2018 omat yhtiönsä perustaneet veljekset ovat olleet kaukonäköisiä, mikä rakennusalalla tarkoittaa myös rakentamiseen kelvollisten tonttien hankkimista aina, kun siihen on tullut sopiva tilaisuus. Yksinomaan Heinolan kirkonkylässä odottaa viisi tonttia suunnitelmia ja rakentajaa.

– Meillä on mitä myydä ja se pohjaa tonttien hankintaan, Porvari Group Oy:n toimitusjohtajana työskentelevä Kalevi toteaa.

Maakunnan kärkihankkeita

Kalevi Porvari pyörittelee parasta aikaa Heinolan ja Padasjoen tiluksille suunniteltujen, mittavien rakennushankkeiden suunnitelmia. Heinolan hankkeiden yhteen laskettu kustannusarvio on 15 – 20 ja Padasjoen peräti 50 miljoonaa euroa.

– Nämä kuuluvat koko Päijät-Hämeen maakunnan suurimpien rakennushankkeiden joukkoon, Porvari toteaa.

Heinolaan Porvari Group Oy kaavailee Kyminkatu 17:n tontille yhdeksää paritaloa ja Rannanmäenkujalle matkailua tukevaa rivitalokokonaisuutta, joka Kalevi Porvarin mukaan hyödyttäisi myös Hotelli Kumpelia ja Heinäsaaren leirintäaluetta.

Kyminkadun hankkeesta on Lahden LAB oppilastyönä tehnyt suunnitelman, joka saa kokeneelta rakentajalta kehuja osakseen.

– Katsotaan nyt, kuinka hankkeet kiinnostavat suurta yleisöä. Heinolan Yrittäjien messuilla saimme paljon positiivista palautetta. Lopullisesti tilanne selviää, kun ennakkomarkkinointi alkaa. Aikaisintaan ensi kesänä päästään rakentamaan, arvioi Porvari.

Parasta aikaa Porvari Group Oy rakentaa Padasjoelle 11 vuotta sitten valmistuneen Kullasmarinan yhteyteen pientä kivikautista asumusta, joka saa kuntakaton.

– Menestys innostaa jatkamaan. Meillä on kummallakin veljeksellä menossa sukupolvenvaihdos ja kummallakin on kolme lasta. Poikani Olli Porvari tuntuu olevan kiinnostunut jatkamaan, joten asiat etenevät hyvin, Kalevi Porvari sanoo.

Teksti ja kuva: Jari Niemi HU

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset