Yhdistyksen uusi puheenjohtaja pitää tärkeänä alueen matkailun edistämistä.

Perinteikäs, jo 80 vuoden ikään ennättänyt Itä-Hämeen matkailuyhdistys (IHMY) valitsi vuosikokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen Mia Tommolan. Kymmenisen vuotta Camping Sysmän yrittäjänä toiminut Tommola on yhdistyksen ensimmäinen nainen puheenjohtajana. Hän on myös yhdistyksen ensimmäinen Heinolan ulkopuolelta tuleva puheenjohtaja.

Tommola näkee yhdistyksen toiminta-alueen (Hartola, Heinola, Sysmä) matkailun edistämisessä runsaasti mahdollisuuksia.

– Tulevaisuudessa keskitämme toimet matkailun edistämiseen. Pääpaino tuodaan yrityksiin, tapahtumiin ja muihin alueen vetovoimatekijöihin. Tulemme tekemään yhteistyötä mm. Visit Lahden kanssa, ja tuomaan koulutuksia lähemmäs, Mia Tommola kertoo.

-Tavoitteena on olla kokoava voima IHMY:n alueella ja vaikuttava yhteistyötaho. Haluamme tuoda aluetta esille ja tehdä kaikkemme, jotta alueella matkailu kasvaisi, hän lisää.

Itä-Hämeen matkailuyhdistyksen tarkoituksena on pitää huolta alueen eli Hartolan, Heinolan ja Sysmän matkailun ja matkailupalvelujen kehittämisestä ja esilläpidosta omien voimavarojensa mukaan. Yhdistyksellä on parisen sataa jäsentä, joista noin 25 on yritysjäseniä.

Itsekin matkailualan yrittäjänä Tommola näkee Itä-Hämeen matkailuyhdistyksen tuovan lisäarvoa alueen yrityksille yhteisen näkyvyyden ja verkostoitumisen myötä.

-Kun oppii tuntemaan lähialueiden tarjontaa, on helppo myös kertoa asiakkaille mm. alueen tapahtumista. Itselläni on leirintäalue, ja alueella on kolme muutakin, joten odotan, että voimme yhdessä miettiä mm. yhteistä markkinointia. Kun kaikki tekevät parhaansa, yhdessä olemme loistavia!

Alueen matkailupotentiaalin Tommola näkee vahvana.

– Meidän vesistöt ja luonto ovat suuria vetovoimatekijöitä. Olemme osa kauneinta Suomea, ja sijainti pääkaupunkiseudulta on sopiva. Meille pääsee matkustamaan kauniita maisemareittejä pitkin, ja tarjolla on runsaasti kulttuuria; kesäteattereita, näyttelyitä ja musiikkia.

Tommola korostaa yhteistyön voimaa yrittäjien ja muiden toimijoiden kesken.

-Meidän pitää tehdä yhteistyötä, paketoida tuotteita, oppia tuntemaan toisiamme ja näkyä ulospäin yhtenäisenä matkailualueena.

Itä-Hämeen matkailuyhdistys tekee aktiivista yhteistyötä alueen kuntien kanssa. Kaikilla niistä on edustus yhdistyksen hallituksessa sekä hyvät ja suorat suhteet Lahti Region -organisaatioon.

-On tärkeää, että tunnemme kunnat ja kuntien matkailuihmiset tuntevat meidät, Tommola painottaa.

Teksti: Jussi Varjo HU

Jaa tämä: