Keväällä avattu Lähellä.fi -verkkopalvelu jatkaa kasvamistaan. 13 eri alueellisen toimijan ylläpitämä palvelu kokoaa järjestöjen ja yhteisöjen tuen, toiminnan ja tapahtumat yhteen osoitteeseen, sekä edistää kansalaistoiminnan näkyvyyttä Suomessa. Palvelu korvaa aiemmin toimineet alueelliset ja maakunnalliset sivustot. Päijät-Hämeessä aiempi palvelu tunnettiin nimellä Päijäthämäläiset.fi.

Yhdistykset ja järjestöt voivat ilmoittaa Lähellä.fi-palvelussa maksuttomasti esimerkiksi tarjoamastaan toiminnasta, tapahtumista ja vapaaehtoistyön mahdollisuuksista. Palvelun käyttö on maksutonta sekä järjestöille että sivuston käyttäjille. Palvelussa on panostettu käyttäjälähtöisyyteen, eli siihen, miten asiakas löytää itselleen tärkeää tietoa mahdollisemman helposti.

-Myös yhdistysten rekisteröityminen sivustolle ja toimintailmoitusten lisääminen on pyritty tekemään mahdollisimman helppokäyttöiseksi, kertoo palvelun alueellisesta koordinoinnista Päijät-Hämeessä vastaavan Jyränkölän Setlementti ry:n vapaaehtoistyön johtaja Teija Naakka.

Palvelua markkinoidaan työkaluna myös julkiselle sektorille.

-Ideana on, että julkisen sektorin työntekijät voivat asiakaskohtaamisten yhteydessä tarjota Lähellä.fi -palvelua hyödyntäen ihmisille mahdollisuutta järjestötoimintaan ja omaa yleistä hyvinvointia ja terveyttä tukevaan toimintaan, Naakka taustoittaa.

Sivustolle on rekisteröitynyt valtakunnallisesti jo satoja yhdistyksiä. Päijät-Hämeestä mukana on viitisenkymmentä yhdistystä. Jyränkölän Setlementin toimitusjohtaja Kari Hahl kannustaa kaikkia alueen yhdistyksiä mukaan viimeistään nyt.

-Hyvinvointialueen aloittaessa toimintansa vuoden alusta Lähellä.fi -palvelu tulee olemaan tärkeä linkki yhdistysten ja hyvinvointialueen välillä.

Myöhemmin Lähellä.fi -palveluun on tarkoitus rakentaa mahdollisuus integroida tietoja osaksi julkisen sektorin omia toimintoja ja palvelunohjausta, mikä Hahlin mukaan lisää palvelun merkitystä entisestään.

-Tehdään yhdessä järjestöjen työ näkyväksi!

Jyränkölän Setlementti kustantaa Heinolan Uutisia.

Jaa tämä: