Kuvakaappaus Tori.fi:n myynti-ilmoituksesta.

Tori Autot myy harvinaista menopeliä. Edesmennyt koomikko Jope Ruonansuu suunnitteli itselleen Formula Vee -auton, joka on nyt myynnissä Torissa.

Auto on ajokuntoinen ja kaksipaikkainen, mutta siitä puuttuu nopeusmittari ja siksi tarkka huippunopeus ei ole kenenkään tiedossa. Virallinen taru kertoo, että sillä pääsisi 170 kilometriä tunnissa. Ruonansuun Jormulaksi nimeämän auton omistaa hämeenlinnalainen Miikka Koivisto. Auto on vuodelta 2009, kaksipaikkainen ja uniikki koko maailmassa. Jormulan lisäksi Torin autokaupasta löytyy tällä hetkellä myös formula.

Jormulaa myy Torissa sen omistaja Koivisto, hämeenlinnalaisen Koiviston Autotalo Oy:n perustaja. Hän näki Jormulan ensimmäisen kerran vuonna 2012 television kautta, kun Ruonansuu vieraili Teknavi-ohjelmassa. Koivisto on omistanut auton vuoden 2020 syksystä saakka. Ruonansuu kuoli heinäkuussa 2020, ja Jormula tuli nykyiselle omistajalleen kuoleman jälkeen Ruonansuun yrityksen huutokaupasta.

– Ruonansuu keräsi ja rakasti autoja. Hän suunnitteli itse formula-auton, joka oli yksi hänen autokokoelmansa erikoisuuksista. Jope oli automies henkeen ja vereen. Hän kuvaili julkisuudessakin, että autossa piti olla Elvis-meininkiä, Koivisto kertoo tiedotteessa.

Kuplavolkkariformula

Auton pohja on kuplavolkkarista ja sen lasikuiturunko on Jopen piirtämä ja suunnittelema. Runko on rakennettu Mäntsälässä. Jormula on rakennettu rata-autoksi ja sillä voisi periaatteessa ajaa Formulan Vee -luokassa, jossa kaikki kilpa-autot on rakennettu kuplavolkkarin runkoon. Ruonansuu ei ajanut autolla kilpaa vaan esitteli sitä hyväntekeväisyystapahtumissa.

Auto oli Koiviston tallissa pitkään pressun alla, mutta se on toimintakuntoinen. Koivisto on sillä ajellut, mutta huippunopeutta hän ei osaa kertoa. Autosta puuttuu nopeusmittari kokonaan. Tavalliseen Formula Vee -autoon nähden siinä on erikoisuutena pelkääjän paikka kuskin takana. Sillä voi viedä kaverin ajelulle. Tällä hetkellä Jormula on esillä autokaupan tiloissa Heinolassa.

– Ostotarjouksia on tullut, mutta tosiostaja vielä puuttuu. Autolle on vähän vaikeaa antaa täsmällistä hinta-arviota sen erikoislaatuisuuden takia, Koivisto sanoo.

Torin myynti-ilmoitukseen on merkitty hinnaksi 24 930 euroa.

Jormulan kaltainen hengentuote on kuitenkin Torissakin uniikki.

– On kunnia saada olla mukana suomalaisen legendan Jope Ruonansuun tuollaisen luomuksen polulla. Tämä ainutlaatuinen auto osaltaan kuvastaa tarjonnan laajuutta. Löytöjä on todellakin laidasta laitaan. Tai Jormulasta formulaan, sillä Autoista löytyy tällä hetkellä myytävänä myös formula, Torin johtaja Jenni Tuomisto kertoo tiedotteessa.

Artikkelikuva: Miikka Koivisto 

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset