Juha Ritamäki palkittiin vuoden ystävänä.

Jyränkölän Setlementti on vuosittain palkinnut työssään ansioituneen vapaaehtoistyöntekijän Vuoden ystävä -tunnustuksella. 25. kerran jaettu tunnustus myönnettiin ystävänpäivänä järjestetyssä juhlassa Juha Ritamäelle. Ritamäki on toiminut setlementissä erilaisissa avustamistehtävissä jo 2000-luvun alusta. Palkitsemisperusteissa todettiin Ritamäen olevan omistautunut heikoimpien auttamiseen ja tukemiseen. Hänellä on vapaaehtoistyön kannalta suotuisia persoonallisuuden piirteitä: rohkeus, luovuus, huumorintaju, herkkyys ja toisten huomioimisen kyky.

-Juhalla on taito huomioida aina myös vapaaehtoistyössä muut vapaaehtoiset. Erityisesti Kämmenen työ on tiimityötä ja Juhalla on taito huolehtia ryhmähengestä. Hän osaa pienin elein osoittaa välittämistään kanssaihmisille. Juhalla on mainio elämänasenne ja omalla rennon myönteisellä asenteellaan hän helposti tartuttaa hyvää mieltä myös ympärillä oleviin. Se, jos mikä on tässä ajassa palkitsemisen arvoista, kertoi vapaaehtoistyönjohtaja Teija Naakka.

Juha Ritamäen vapaaehtoistyön myötä monet pyörätuolissa istuvat asiakkaat ovat päässeet ulkoilemaan Heinolan kaupunkimaisemiin. Hän on myös käynyt asiakkaidensa kanssa Peliitta -jääkiekkopeleissä ja lukuisissa kesätapahtumissa.

-Tunnemme Juhan ihmisläheisestä ja ikäihmisiä kunnioittavasta asenteesta. Hän on joustava ja aina valmiina auttamaan. Juha on luotettava, tunnollinen ja erittäin esimerkillinen kaikessa vapaaehtoistyössään, Naakka perustelee.

Samassa tilaisuudessa setlementti palkitsi 10 vuotta vapaaehtoistyötä tehneitä. Hopeinen Jyränkölä-koru myönnettiin Aino Surakalle, Ritva Hyväriselle ja Leena Johanssonille.

Jyränkölän Setlementti kustantaa Heinolan Uutisia.

Kuvat: Teija Naakka

Kuvassa vasemmalta alkaen Aino Surakka, Ritva Hyvärinen ja Leena Johansson.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset