Päijät-Hämeen mielenterveystyön tuki Miete ry on järjestänyt Miete-kahvilatapaamisia Heinolassa jo vuodesta 2018. Kahville ovat tervetulleita kaikenikäiset aikuiset, jotka kaipaavat vertaistukea tai muuten vaan juttuseuraa.

Kahvin tuoksu ja hento puheensorina kantautuu Vanhan pappilan ulko-ovelle asti. Kevään viimeisellä tapaamiskerralla ohjelmassa on toivottu ja odotettu musabingo. Kahvitteluhetkiä järjestetään yhteistyökumppaneiden Jyränkölän Setlementin ja Heinolan Seurakunnan tiloissa joka toinen viikko. Ikäihmisille suunnattu kahvilatapaaminen pidetään parillisina viikkoina Mustikkatuvalla keskiviikkoisin klo 10–11.30 ja työikäisille Vanhassa pappilassa klo 13–14.30.

– Miete-kahvila on matalan kynnyksen kohtaamispaikka mielenterveyskuntoutujille, ahdistuneille ja yksinäisille, summaa Miete ry:n ohjaaja Sanna Lääveri.

”Tutut naamat viestii siitä että tapaamisista tykätään”

Kahvitarjoilun lisäksi tapaamiskerroilla on vaihtuvia ohjelmia, jotka on suunniteltu kävijöiden esittämien toiveiden pohjalta. Ohjelmalistalla on ollut muun muassa levyraatia, selkäjumppaa, askartelua sekä Jounin musabingo.

– Olin itse ensin asiakkaana, ja nyt vedän vapaaehtoisena pari kertaa vuodessa tätä musabingoa. Tästä ohjelmasta on tykätty ja sitä on toivottu paljon. Usein meidän viimeiset tapaamiskerrat huipentuukin tähän, iloitsee Jouni Kuikka.

– Miete tarjoaa mahdollisuuksia ja minä tartun niihin. On kiva auttaa muita, kun on itsekin saanut aikaisemmin apua, hän lisää.

Kahvilatoiminta jäi kesätauolle toukokuun lopulla, mutta jatkuu uudelleen elokuussa. Askartelukertojen materiaalimaksu on 2 €, muutoin tapaamiset ovat ilmaisia eikä vaadi etukäteisilmoittautumista.
Syyskauden ensimmäinen Miete-kahvila järjestetään 21.8.2024 Mustikkatuvalla sekä Vanhassa pappilassa.
Syksyn ohjelmarunko julkaistaan myöhemmin Miete ry:n nettisivuilla (www.mietery.fi).

Teksti ja kuva: Kaisu Vironen HU

Jaa tämä: