Kuva viime vuoden näytelmästä. Kuvaaja: Matti Uimonen

Viime vuonna ensimmäistä kertaa esitetty Oi joulupuu-katunäytelmä tulee jälleen. Esityksestä on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne joulupuukaupunkinakin tunnettuun Heinolaan.

Oi joulupuu -katunäytelmä on heinolalaisten kertomien tarinoiden pohjalta kirjoitettu esitys. Käsikirjoitus säilyy vuodesta toiseen ja katsojat voivat tulla hakemaan joulutunnelmaa näiden tarinoiden myötä. Näytelmän toteuttaa teatteriyhteisö Heinolan katuteatteri, jossa on mukana toistakymmentä aikuista teatteriharrastajaa. Lisäksi esityksessä on mukana lapsinäyttelijöitä sekä lauluryhmä ja
muusikko.

Esitys on kiertävä katuteatteri, jonka mukana yleisö kulkee kohtauksesta toiseen. Esitys alkaa WPK-talon pihalta, josta katsojat ohjataan rantapuiston huvimajalle, sitten Jyränkölän sisäpihalle ja lopuksi kirkkoon.

Kirkkokohtauksessa on tänä vuonna mukana useita esiintyjiä. Kirkossa nähdään lukion nuorten musiikkiesitys sekä näytelmään tehty Eeva ja Teemu Rantalan Valo joulupuun -laulu, joka esitetään tänä vuonna suurkuorolla, jossa on mukana Virtapiiri-kuoro, lukion nuoria sekä Musiikkiteatteri Intopiukeen lapsia. Kirkossa pääsevät myös kaikki paikalla olevat lapset, myös yleisöstä, esittämään yhdessä laulun Joulupuu on rakennettu.

Esityksen tekemiseen osallistuu tänä vuonna kaikkiaan noin 150 eri ikäistä kaupunkilaista eri tehtävissä.

Esitystä pääsee katsomaan ilmaislipulla, jonka voi hakea Ainomaria-liikkeestä lauantaista 3.12. alkaen. Yhteen näytökseen mahtuu mukaan 150 katsojaa.

Esityksiä on yhteensä viisi:
pe 16.12. klo 18.30
la 17.12. klo 15 ja klo 18.30
su 18.12. klo 15 ja klo 18.30

Näytelmähanketta koordinoi Heinolan Kaupunkisydän ry, joka on saanut katunäytelmän
toteuttamiseen rahoituksen EU:n maaseudun kehittämisrahaston tukia jakavan Päijänne Leaderin kautta.

Tapahtuman toteuttamisessa ovat mukana myös Heinolan seurakunta, Heinolan kulttuuritoimisto, Jyränkölän Setlementti, Heinolan Yrittäjät, Itä-Hämeen matkailuyhdistys, Heinola Seura, Lions Club Heinola ja Rajajärven Kuusifarmi.

Näytelmän käsikirjoituksesta vastaa Tytti Jäppinen, ohjauksesta ja tuotannosta Satu Nipuli ja puvustuksesta Piritta Peltola.

Jaa tämä: