Heinolan kaupungintalon asiointipiste siirtyy torin laidalle uuteen Asiakaspalvelupiste Spottiin. Muutoksen taustalla ovat palvelukokemuksen kehittäminen ja asiakaslähtöisyys.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan kesäkuussa keskitetyn palvelupisteen toteuttamisesta uuteen Asiakaspalvelupiste Spottiin. Kaupungintalon asiointipiste siirretään asiakaspalvelupisteeseen, jonka toimintaa kehitetään vaihteittain toimialojen yhteistyönä, kerrotaan kaupungin lähettämässä tiedotteessa. 

Päätös ja siirto perustuvat asiakaspalvelun kehittämistyöryhmän ehdotukseen asiakaspalveluiden keskittämisestä. Työryhmän tehtävänä oli valmistella asiakaslähtöinen malli asiakaspalvelun toteuttamiseksi. Työryhmä yhteistyössä ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa päätyi ehdottamaan mallia, jossa Spottiin, asiakkaan luontaisten kulkureittien lähelle perustetaan varsinainen asiointipiste. Pisteeseen siirretään mm. kaupungintalon asiointipalvelut, kulttuuritoimistosta mm. venepaikat ja viljelypalstat, perustetaan kassapiste, voidaan ladata Waltti-kortteja ja annetaan matkailuneuvontaa. Lisäksi ko. pisteen yhteyteen toteutetaan valtion palvelu- ja toimitilauudistuksen tavoitteiden mukainen valtion etäpalvelupiste.

Vaikutus kaupungintalon palveluihin – ovet suljetaan ja palveluita järjestellään

Uuden asiakaspalvelupisteen toiminta käynnistyy tiistaina 2.8.2022. Samassa yhteydessä kaupungintalon asiointipiste suljetaan, ja kaupungintalon ovet suljetaan ulkopuolisilta. Jatkossa asiakkaat ohjataan palveluihin uudella tavalla. Toimialat vastaavat asiantuntijapalvelujen ja -tapaamisten toteuttamisesta jatkossa vain ajanvarauksella siten, että asiantuntijat hoitavat/järjestävät asiakkaiden vastaanoton itse.

Kaikki nähtävillä olevat asiakirjat, esim. kaavat tai lupahakemukset, ovat Spotissaja tarvittaessa lisätietoja saa ottamalla yhteyttä asiantuntijaan puhelimitse. Lupa- ja valvontapalvelut siirtyvät sähköisen ilmoitustaulun käyttämiseen.

Kaikki noudettavat asiakirjat toimitetaan Spottiin, luovutetaan itse tai toimitetaan sähköisesti. Lisäksi asiakkaita ja asiantuntijoita ohjataan vahvemmin sähköiseen allekirjoitukseen. Tarvittaessa pöytäkirjat tai muut asiakirjat toimitetaan allekirjoitettavaksi Spotissa. Kaupungintalon oven ulkopuolella oleva postilaatikko poistuu käytöstä ja kaikki siihen aikaisemmin kaupungille viedyt asiakirjat on toimitettava Spottiin.

Kaupungintalon wc-tilat tai aula eivät ole jatkossa avoinna yleisölle. Kaupungintalon ala-aulan yleisötietokone poistuu käytöstä. Spottiin tulee kaksi asiakaskonetta mm. sähköisten palvelukanavien käyttämiseksi.

Spotti sijaitsee Torikadulla Savotan tiloissa.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset