Pyloni Groovy on vain yksi osa monipuolista kokonaisuutta. Versowoodilla näyttävät opasteet.

Heinolan kaupunki on hakenut Euroopan unionin ESR-rahastosta rahoitusta yhteisömanagerin palkkaamiseen kahdeksi vuodeksi. Manageri sijoittuisi Vierumäelle ja tehtävänä olisi kehittää alueen ja sen yritysten markkinointia mahdollisimman monipuolisesti.

– Yrityspuistoon suunniteltu pyloni on tässä kokonaisuudessa saanut ehkä liiankin suuren huomion osakseen, sanoo elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä.

Pyloni Groovyn suunnitteluun ja tekokustannuksiin oli tälle vuodelle varauduttu 300.000 eurolla, mutta hinta kohosi suunnitteluvaiheessa 600.000 euroon. Kaupunki jäädytti siistiksi maamerkiksi kaavaillun pylonin rahat tältä vuodelta, mutta ensi vuonna hankinta nousee uudelleen näyttämölle, jos markkinointikokonaisuus etenee muutoin suunnitellusti.

Groovysta kaavaillaan Heikki Mäkilän mukaan alueen yrityksiä yhdistävää pylonia, johon yritykset saavat logonsa. Lähin vastaava löytyy Lahdesta Askon alueelta.

– Markkinoinnissa on muuallakin kuin meillä Heinolassa havahduttu huomioimaan, että pelkkä tonttien tarjonta ei riitä. Alueen yritykset haluavat paikasta entistäkin kiinnostavamman, joka houkuttelee alueelle lisää yrityksiä ja ruokkii yritysten välistä yhteistyötä sekä näiden avulla johtaa parempaan tuloksen tekemiseen, selvittää Mäkilä.

Opastusta parannettava

Markkinointihankkeen kolmas ja pitkäkestoisin asia on moottoritien opasteet.

Vierumäen alueen yritykset ovat lähestyneet asiassa kaupunkia ja myös mediaa, jotta Etelä-Suomen ely-keskuksen äärimmäisen tiukka linjaan moottoritien varren opastuksiin saataisiin helpotusta.

Esimerkiksi Versowood on hakenut lukuisia kertoja lupaa opasteiden laittamiseen, mikä helpottaisi tehtaalle saapuvan rekkaliikenteen ohjaamista. Nyt yhtiöllä on omalla tontillaan näyttävät opasteet, mutta se kaipaa edelleen opasteita moottoritien laitaan.

Moottoritieltä voidaan nyt opastaa matkailijaa hotelleihin, Suomen Urheiluopistolle tai esimerkiksi turisteja Heinolan Lintuhoitolan kaltaisiin matkailukohteisiin, mutta ei väylää yksittäiselle teollisuusyritykselle.

Jo moottoritien jatkeena olevien opasteiden saaminen vaati Versowoodilta lukuisten hakemusten jättämistä, mutta viimein yhtiö saisi suuren osan toiveistaan läpi. Tämä vähensi merkittävästi puutavararekkojen harhailua Suomen suurimman mekaanisen puun työstäjän tehdasalueella.

– Groovy siis toimisi alueen yritysten yhteisenä markkinointinimenä ja pylonista kaavaillaan siistiä maamerkkiä, tarkentaa Heikki Mäkilä.

Etelä-Suomen ely-keskukselta odotetaan uutta kannanottoa opasteasiassa ja Euroopan unionilta rahoitukselta osalta vuoden loppuun mennessä.

Yritykset tukevat

Weckman Steelin toimitusjohtaja Juha Simola sanoo, että kaupungin virkamiesten hienosti kehittämä idea saa täyden tuen alueen yrityksiltä.

– Alueelle saadaan pyloni Groovyn avulla enemmän näkyvyyttä, jota kaivataan. Tämä helpottaa uusien yritysten saamista alueelle ja sen takia olemme valmiita tukemaan kaupungin hanketta.

Weckman Steelilla on kolme tuoteryhmää, ja yhtiö on kiinnostunut yhteistyötä Yrityspuistoon tulevien uusien yritysten kanssa.

– Toivomme että yrityspuistolaiset tarvitsevat uusia halleja sekä tuovat sellaista lisäosaamista lähellemme, jota kumppaneiltamme tulevaisuudessa joka tapauksessa tarvitsemme.

Turvallisuus ennen kaikkea

Liikenneopasteisiin moottoritieltä alueen yrityksiin tarvitaan parannuksia. Weckman Steelille tulee Simolan mukaan erityisesti kesäsesongin eli huhti- lokakuun aikaan kymmeniä rekka-autoja päivässä ja etenkin idän suunnasta tulevat kuljettajat harhailevat lähialueella edelleen, vaarantaen pahimmillaan jopa kevytliikenteen turvallisuutta. Weckman Steel haluaisi hyvän opastuksen jo heti moottoritieltä, Vanhan Vääksyntien kautta tehtaalle.

– Näin saisimme meidän rekkaliikenteen pois Versowoodin jaloista ja kevytliikenteen rekkojen jaloista.

– Lisäksi on todettava, että teollisuusyrityksiä kohdellaan nyt moottoritien osalta eriarvoisesti matkailualan yrityksiin verrattuna. Teollisuusyrityksetkin tarvitsevat opasteensa, jotta voimme taata mahdollisimman jouhevat ja turvalliset olosuhteet niin vierumäkeläisille kuin muille yrityksille, sanoo Juha Simola.

Juha Simola toivoo, että alueelle saadaan pian uusia yrityksiä, sillä alue sijainteineen ja palveluineen tarjoaa monenlaiselle yritykselle erinomaisen toimipaikan.

Teksti ja kuva: Jari Niemi

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset