Heinolan kansalaisopisto järjestää Konniveden malminetsintävarauksesta kaikille avoimen keskustelutilaisuuden osana Vastuullinen elämä -luentosarjaa torstaina 10.11. klo 14.30 – 16.30. Tapahtuma toteutetaan verkossa, mutta tilaisuutta voi seurata ja keskusteluun voi osallistua myös Jyränkölän juhlasalissa.

-Laki vapaasta sivistystyöstä edellyttää meitä edistämään kestävän kehityksen toteutumista, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Haluamme tarjota eri osapuolille mahdollisuuden tulla kuulluksi, kertoo tilaisuuden järjestelyistä vastaava Laura Paronen Heinolan kansalaisopistosta.

-Oppilaitoksena emme asetu edustamaan tiettyä näkökulmaa vaan pyrimme järjestämään dialogisen tilaisuuden, jossa kuntalaisilla on mahdollista kysyä panelisteilta mieltään askarruttavia kysymyksiä ja puheenvuoroissa jaetaan tietoa, Paronen lisää.

Verkkotilaisuudessa panelisteina mukana ovat Heinolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki, Iitin kunnanhallituksen puheenjohtaja Atte Savelainen, Kestävän kaivostoiminnan verkoston Kimmo Collander, ympäristöaineiden opettajankouluttaja Hannele Cantell, vastaava ympäristönsuojelutarkastaja Tarja Laitinen sekä Kalkkisen kylätoimikunnan Esa Mikkonen ja Minna Koskinen. Tilaisuuden moderoijina toimivat yhteisöpedagogi Laura Paronen ja yhteiskuntatieteiden maisteri Mikko Kallio Heinolan kansalaisopistosta.

-Heinolan kansalaisopisto on järjestänyt ennenkin vastaavia keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista ja kuntalaisia puhuttaneista aiheista, kuten esimerkiksi pakolaiskeskustelun vuonna 2015, Paronen kertoo.
Mahdollisia kysymyksiä voi lähettää etukäteen sähköpostilla tai puhelimitse Laura Paroselle, laura.paronen [ät] jyrankola.fi tai puhelimitse
044 797 2479.
Linkki Teams-keskusteluun löytyy tapahtuman Facebook-sivulta.
Heinolan kansalaisopiston ylläpitäjä Jyränkölän Setlementti ry kustantaa Heinolan Uutisia. 
Jaa tämä: