Koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi asetetut rajoitukset Päijät-Hämeessä kiristyvät jälleen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen rajoittaa niin sanottuja korkeariskiä tapahtumia, joihin luetaan yhteislaulutilaisuuksien lisäksi sisätiloissa järjestettävät tilaisuudet, joissa katsojille ei ole osoittaa istumapaikkaa. Seisomakatsomoihin saa ottaa enintään 20 henkilöä, ja yli 20 osallistujan yhteislaulutilaisuuksiin saa ottaa enintään puolet muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä.

Rajoitusten vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Rajoitukset astuvat voimaan lauantaina 27.11. ja ne ovat voimassa 26.12. saakka.

Aluehallintovirastosta kerrotaan, että alueen sairaanhoitopiiri esitti lausunnossaan tiukempia rajoituksia alueelle, mutta niitä ei tässä vaiheessa todettu välttämättömiksi. Aluehallintovirasto kuitenkin seuraa maakunnan epidemiatilanteen kehittymistä ja tekee tarvittaessa päätöksiä laajemmista ja tiukemmista rajoituksista.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset