Viime kesä oli monissa kotimaan matkailukohteissa ennätyksellinen. Ulkomaan lomamatkojen ollessa käytännössä pysähdyksissä, suomalaiset reissasivat maata ristiin ja rastiin. Alkanut kesä näyttäisi olevan kotimaan matkailun suhteen vähintäänkin yhtä vilkas koronan pitäessä maailmaa edelleen otteessaan. Saattaapa olla, että kesästä tulee viimevuotista vilkkaampikin rajoitusten hellittäessä. Viime kesänä tapahtumia ei ollut juuri ollenkaan, mutta nyt ainakin loppukesä näyttäisi kesäteattereiden ja festareiden kannalta valoisammalta. Tapahtumat tuovat paikkakunnille eloa ja paljon toivottuja tuloja paikallisille majoitus-, ravintola- ja kaupanalan yrityksille. 

Rokotusten edetessä ja maailman pikkuhiljaa avautuessa, suomalaisetkin varaavat entistä kiihtyvämpään tahtiin lomamatkoja ulkomaille. Tänä kesänä kotimaan matkailukohteilla onkin kallisarvoinen näytön paikka lunastaa suomalaisten odotukset ja varmistaa, että kotimaiset matkailijat lomailevat Suomessa tulevinakin kesinä. Tärkeää on houkutella myös kansainvälisiä matkailijoita, mutta tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että muita maita kireämpien rajoitusten vuoksi Suomi on vaarassa menettää valtavat matkailutulot. Kansainväliset matkailijat hakevat matkoiltaan erilaisia asioita kuin suomalaiset, ja ovat monesti valmiita käyttämään enemmän rahaa Suomessa lomaillessaan. Tämä näkyy erityisesti Lapissa, missä ulkomaisten matkailijoiden puute on ajanut monia yrittäjiä ahdinkoon.

Heinolan seutu ei ole yhtä riippuvainen kansainvälisestä matkailusta, mutta kyllä Lahdessa, ja erityisesti Vierumäellä, järjestettävät kansainväliset tapahtumat tuovat varmasti osansa myös heinolalaisten yrittäjien kassaan. Siksi sopiikin toivoa, että kansainvälisen matkailun avaamiseen löytyy terveysturvallinen tapa mahdollisimman pikaisesti.

Jaa tämä:
Kategoria: Päätoimittajalta