Kalevalaisten Naisten Liiton syysseminaari järjestetään Heinolassa lauantaina 13.11. Tapahtumaa on mahdollista seurata myös verkossa.

Kudelma-seminaari tuo Heinolaan joukon käsityökulttuuriin perehtyneitä tutkijoita, jotka esityksissään avaavat monipuolisesti käsityön historiaa, merkityksiä ja käytäntöjä. Erityisteemana seminaarissa on karjalainen käsityökulttuuri, jonka eri näkökulmiin paneutuvat Heinolan museonjohtaja Terhi Pietiläinen, FT, tutkija Anna Rauhala sekä väitöstutkijat Jenni Suomela ja Piritta Mettovaara.

Seminaarissa kuullaan myös käsityön merkityksistä suomalaisten naisten elämässä sekä käsityöhön sitoutuneesta muistitiedosta, joista luennoivat väitöstutkija Riikka Myllys ja FM, muistelutyön ohjaaja Henna Paasonen. Toimittaja, kudonnan artesaani Kaisa Hako kertoo seminaarissa tarinallisen räsymattokudonnan metodista sekä räsymaton kulttuurisista ulottuvuuksista.

Kudelma-seminaarin järjestää Heinolan Kalevalaiset Naiset yhteistyössä Heinolan museoiden sekä Kudottu elämä -työryhmän kanssa. Tapahtumaa ovat tukeneet myös Heinolan kaupunki, Käkisalmi-säätiö ja Opintokeskus Sivis. Seminaari on samalla heinolalaisen Kudottu elämä -kulttuurihankkeen (2018–2021) päätöstapahtuma. Hankkeen antia esitellään parhaillaan Heinolan kaupunginmuseon Kudelma-näyttelyssä, ja seminaarin päätteeksi yleisöllä on mahdollisuus tutustua näyttelyyn.

Kaikille avoimeen seminaariin voi osallistua paikan päällä Jyränkölän juhlasalissa la 13.11. klo 9.30-15.30. Tapahtumaan tulee ilmoittautua 5.11. mennessä. Tapahtuma myös striimataan suorana Kalevalaisten Naisten Liiton Youtube-kanavalla.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Heinolan Kalevalaiset Naiset, sihteeri Leena Railimo-Saares, p. 050 564 3361, leena.railimo-saares@saunalahti.fi

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset