Lahdessa, Teivaan satamassa sijaitsevasta Lahden Nosturista on tarjoiltu kesäkuun alkupäivistä lähtien ravintolan kuuluisien pizzojen lisäksi myös Kusmikun burgereita.

– Jo viime kesälle tätä suunniteltiin ja nyt saatiin homma maaliin. Meidän burgereita saapi Lahdesta siis kesäkuusta eteenpäin, hehkuttaa Kusmikun Miku Leppälä.

– Ollaan äärimmäisen innostuneita, että saatiin Kusmikun brändi juuri meidän katon alle. Ollaan tehty kimpassa duuneja aiemminkin ja tällainen malli, jossa ravintolat tekevät saumatonta yhteistyötä on alamme tulevaisuuden kannalta iso mahdollisuus, taustoittaa Nosturin ravintolatoimenjohtaja Teemu Pilsari.

Kusmiku Street Food & Bar sulki ovensa Heinolassa viime vuoden huhtikuussa, ja sittemmin yritys on toiminut ilman kiinteää kivijalkaa liikkuvien toimipisteiden myötä. Nyt tuohon tuleva muutos palvelee asiakkaita eri malliin.

– ”Never say never” tässä pitää varmaan todeta, sillä oltiin vakuuttuneita reilu vuosi sitten, että ei koskaan enää avattaisi kiinteää toimipistettä. Tässä sitä taas ollaan, nauraa Kusmikun toinen yrittäjä Jenita Leppälä.

”Kusmiku X Nosturi” -ruokalista julkaistiin 6. kesäkuuta, jonka jälkeen Lahdesta on saatu heinolalaisia burgereita.

– Kyllä me ylpeydellä kerromme, että meiltä saa Lahden parhaiden pizzojen lisäksi jatkossa Lahden parhaat burgerit vaikkapa saunamaailmamme ohessa tarjoiltavaksi, Pilsari täsmentää.

Kesä pitää ruokarekat kiireisenä

Kusmikun liikkuvien yksiköiden kalenterit ovat likipitäen täynnä koko kesän ajan, ja keikkakalenterissa on merkintöjä aina isoista rockfestivaaleista ruokatapahtumiin ja kaikkea siltä väliltä akselilla Kempele-Tallinna.

Punasininen ruokarekka aloitti kesäkiertueensa kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Tallinnasta, jossa järjestettiin Tallinn Street Food Festival. Festivaaleilla tarjoiltiin muun muassa viime vuonna katuruuan Euroopan Mestariksi jälkiruokasarjassa valittua laku-vadelmapizzaa sekä paikallisen Pekan Leivän juustorinkeleistä valmistettuja rinkeliburgereita.

-Kehiteltiin Pekan Leivän 60-vuotis juhliin tämmöinen burgerversio, ja kokeiltiin miten se maistuu Tallinnassa. Burgereita myytiin useampi sata kappaletta, mainitsee Miku.

-Rinkeliburgereita ei Nosturista saa, mutta muutamista ruokarekka-kiertueen paikoista kylläkin. Paikat selviää myöhemmin, yrittäjä lisää.

Heinolassa hampurilaisten makuun päästään elokuussa peräti kolmena viikonloppuna, kun Kusmiku saapuu Multamäkifesteille, Heinola Street Food Festivaaleille sekä Siltasaaren Venetsialaisiin.

Kusmiku tiedottaa ajantasaisesti ruokarekka-kiertueestaan yrityksen Facebook-sivuilla.

Jaa tämä: