Kyläralli-tapahtuma järjestetään lauantaina 10.6.2023 Päijät-Hämeen kylissä ja kortteleissa. Kyseessä on tapa maaseutumatkailla ja nauttia kesäpäivästä leikkimielisen kisan lomassa.

Rallia ei voiteta vauhdilla vaan tyylillä, taidolla ja taktikoinnilla. Leikkimielisessä kisassa kierretään kyliä autokunnittain suorittaen tehtäviä erikoiskokeilla ja nauttien kylien oheisohjelmasta. Matkaa voi tehdä muillakin kulkupeleillä, vaikkapa pyörällä. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton ja soveltuu niin lapsiperheille kuin työ- ja harrastusporukoille. Joukkueessa voi olla niin monta jäsentä kuin laki sallii matkustajia kulkuneuvoon.

Kylien erikoiskokeet eli tehtäväpisteet ovat kaikille soveltuvia toiminnallisia ja tietovisapohjaisia tehtäviä. Kisaa varten joukkue lataa älypuhelimeen maksuttoman pelisovelluksen, joka ohjaa joukkuetta reitillä ja rekisteröi suorituspisteet. Pelisovellus yllättää helppokäyttöisyydellään, mutta toki kisaan pääsee mukaan myös perinteisellä paperipassilla, joita saa rallipisteiltä.

Kylärallin erikoiskokeilla tiimit suorittavat erilaisia, hauskoja ja haastaviakin tehtäviä. Tiimit voivat halutessaan pukeutua yhtenäiseen tiimiasuun, sillä tyylilläkin voi voittaa. Erikoiskokeet voi kiertää haluamassaan järjestyksessä. Kaikkia tehtäväpisteitä ei ole pakko suorittaa, vaan mahdollisimman monta. Järjestäjät toivovat kisaajien noudattavan liikennesääntöjä ja yleistä turvallisuutta.

Parhaiten kartalle pääsee vierailemalla Kylärallin verkkosivuilla osoitteesta www.phkylat.fi/kylaralli, josta löytyy kisaohjeistus ja tehtäväpisteiden tarkat sijainnit. Kisaan pääsee mukaan saapumalla jollekin tehtäväpisteelle la 10.6, jossa joukkue saa peliohjeistuksen tai lataamalla mobiililaitteeseen Action Track -pelisovelluksen. Tehtäväpaikat tunnistaa suurista Kyläralli-kylteistä. Kohteita löytyy Asikkalasta, Hollolasta, Heinolasta, Iitistä, Lahdesta, Orimattilasta ja Padasjoelta.

Tapahtuman järjestää Päijät-Hämeen Kylät yhdessä kylätoimijoiden kanssa.

Avoimet kylät-päivä

Kyläralli-tapahtuma on osa valtakunnallista Avoimet Kylät-teemapäivää, jolloin kylien toimintaan pääsee tutustumaan useissa sadoissa kohteissa ympäri Suomen. Tapahtumatarjontaan voi käydä tutustumassa www.avoimetkylat.fi-sivustolla. Päijät-Hämeestä mukana on 30 tapahtumaa, mm. toreja, kyläkahviloita, näyttelyitä, näytelmiä ja liikuntatapahtumia.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset