Vierumäen alueen investointeihin käytetään jopa 100 miljoonaa euroa muutaman vuoden aikana.

Vierumäen on vallannut muhkea investointibuumi. Asuntorakentaminen on kiihtynyt merkittävästi viimeisen parin vuoden aikana ja lisää vauhtia on luvassa.

YIT on jo päättänyt käynnistää vielä päättymässä olevan vuoden lopulla 30 asunnon kerrostalon rakentamisen Eskonkujallle.

YIT:n hankekehityspäällikön Kari Lahden mukaan kaikki asunnot ennakkovarattiin kuukaudessa. Ne voi ostaa uuden konseptin mukaisesti joko pysyväksi asunnoksi tai vapaa-ajan asunnoksi. Lisähintaan on mahdollisuus hankkia kalustepaketti.

– Vierumäellä on käynnistynyt nyt melkoinen buumi. Sen laukaisi varmaankin moni asia. Yksi niistä oli päätös kylpylän rakentamisesta, toinen koronan aikana lisääntynyt etätyö ja kolmantena Urheiluopiston uusi vetovoima, arvioi Lahti.

Eskonkujan varausmenestys on innostanut YIT:n myös aloittamaan toisen 25-30 asunnon kerrostalon suunnittelun Urheiluopiston pääväylän varteen hotellin läheisyyteen.

– Eskonkujan asunnot valmistuvat vuoden 2023 alussa. Toisen kerrostalon suunnittelu alkaa tänä syksynä ja jos kysyntää löytyy riittävästi myös sille, työt käynnistetään vuoden 2022 lopulla, ennakoi Lahti.

Kerrostalojen yhteisarvo nousee Lahden mukaan asuntojen myyntihinnalla laskettuna 12-13 miljoonaan euroon.

– Tilanne on ihan erilainen kuin 2-3 vuotta sitten. Silloin ei asuntoja oikein saatu myytyä juuri lainkaan, kiteyttää Kari Lahti.

Kauppa käynyt

Holiday Club Oy on puolestaan käynnistänyt jo kolmannen rivitalon rakentamisen Urheiluopistolle johtavan pääväylän varteen. Kolmas rivitalo poikkeaa aiemmista sikäli, että sen asunnot myydään viikko-osakkeina, ja myynti on lähtenyt hyvin liikkeelle.

Niinpä Holiday Club Oy on jättänyt rakennuslupahakemuksen myös neljännen rivitalon rakentamisesta. Kaikkiaan niitä mahtuu pääväylän varteen kuusi.

Mikäli kaikki rivitalot toteutuvat, kokonaissummaksi voidaan arvioida 3.000 euron neliökustannuksilla noin 21 miljoonaa euroa.

Lisäksi Holiday Clubin operoiman hotellin yhteyteen rakentuvan kylpylän ja kymmenien uusien loma-asuntojen suunnittelu on alkanut. Kylpylän ja loma-asuntojen yhteishinta istuu vähintään 10-20 miljoonan euron haarukkaan.

– Rakennamme kolmannen ja neljännen rivitalon ja sen jälkeen tullaan hotellin alueelle. Meillä on toisin kuin YIT:llä enemmän hotellimaista majoitusta, tarkentaa Holiday Club Oy:n toimitusjohtaja Maisa Romanainen.

Näiden lisäksi Jarno Purtsin Premium Resorts Oy on rakentanut jo seitsemän ja aloittanut jo kahden tasokkaan huvilan rakentamisen, ja tavoitteena on kaikkiaan yhdeksän asuntoa. Mikäli kaikki toteutuvat suunnitellusti muutaman vuoden sisällä, investointeihin käytetään noin 4-5 miljoonaa euroa.

Yritysten rakentamien asuntojen lisäksi Vierumäelle on valmistunut parin viime vuoden aikana jo toistakymmentä eri kokoista yksityisten omistamaa huvilaa ja buumi tuntuu jatkuvan.

Aikataulu pitänyt hyvin

Vierumäki Sports Oy on jo aloittanut oman investointisuunnitelman toteuttamisen, joka nielee kaikkinensa 15-20 miljoonaa euroa. Hotelli Fennadan laajennusosa otettiin käyttöön 15. lokakuuta, kuplahalli on peruskorjattu nykyaikaa vastaavaksi, tennis- ja padelhallin (entisen Vierumäki-hallin) tenniskentät on uusittu ja padelkenttiä on rakennettu sekä sisälle että ulos.

Toinen jäähallin kaukaloista on uusittu nykyaikaiseksi ja toisen kunnostaminen alkoi lokakuussa. Oppilasasuntola Pihkalan alakertaan on valmistunut nykyaikainen kahvio ja asuntolasta remontoidaan tasokas sporttihotelli.

Myös Vierumäki Areena uudistetaan nykyisiä vaatimuksia enemmän vastaavaksi ja työt alkavat lähiaikoina. Lisäksi ensi vuonna peruskorjataan urheilukenttä ja uimahallin kunnostustyöhön valmistaudutaan. Liikenneympyrän sisääntuloon on rakentunut hieno sisääntuloportti.

Ainoastaan vahvasti suojeltu Kaskela ja varamajoituspaikkana toiminut Country Club jäävät peruskorjausten ulkopuolelle.

– Aikataulu on pitänyt hyvin. Kaikki alueen investoinnit huomioiden voidaan sanoa, että ei ole monella liikuntapaikalla yhtä mittavia investointeja tehty. Olemme matkalla huipulle ja sanoilla on katetta, toteaa Vierumäki Sports Oy:n toimitusjohtaja Peter Gabrielsson.

Teksti ja kuva: Jari Niemi HU

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset