Kuninkaan puhe saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä 27.1.2024. Kuva: Tommi Mattila / Lahden kaupunginteatteri

Suomen kantaesitys Emma aloittaa kevätkauden 24.1. pienellä näyttämöllä

Kate Hamillin raikas sovitus Jane Austenin tarkkanäköisestä romaanista rakentaa taitavasti siltaa menneen maailman ja tämän päivän välillä.
Emma on esitys rakkauden tarpeesta, valtasuhteista ja itsepetoksesta.
Emma on älykäs, kaunis, koulutettu ja varakas. Harmillisesti 1800-luvun alussa parasta mitä lähes täydellinen nuori nainen voi tehdä, on olla jouten. Mutta joutenolo ei Emmaa kiinnosta – hän haluaa tehdä jotain merkityksellistä, kiinnostavaa ja ehdottomasti hauskaa! Niinpä hän ryhtyy ystäväpiirinsä amoriksi, rakkauden lähettilääksi.

Suuren näyttämön ensi-ilta 27.1. on Kuninkaan puhe

Eurooppa liikehtii levottomasti ja Englannissa tarvitaan vanhenevalle Yrjö V:lle manttelinperijä. Ensimmäisenä kruununperimisjärjestyksessä on David, joka kuitenkin haluaa naida edelleen naimisissa olevan amerikkalaisnaisen, Wallis Simpsonin, puhumattakaan siitä, että hän flirttailee avoimesti natsien kanssa.
Sitten on myös nuorempi veli Bertie, mutta tätä vaivaa vakava änkytys. Kuinka hän voisi ottaa vastuun kokonaisesta imperiumista, kun ei saa edes yksinkertaista tervehdystä suustaan?

David Seidlerin Kuninkaan puhe perustuu tositapahtumiin ja on lämminhenkinen kertomus kahden miehen epätodennäköisestä ystävyydestä, vastuusta ja vastuuttomuudesta ja siitä, onko tärkeämpää se mitä sanotaan vai miten se sanotaan?

Elokuva palkittiin neljällä Oscar-palkinnolla (mm. paras elokuva ja paras käsikirjoitus) vuonna 2011.

Jaa tämä:
Kategoria: Kulttuuri