Aluetta on tarkoitus jatkokehittää  yhdessä Heinolan asukkaiden kanssa. 

Heinolan vanhalle linja-autoasemalle, aivan lintuhoitolan viereen on avattu uusi koko perheen liikennepuisto. Puistossa on käytössä erilaisia polkuautoja, potkulautoja ja -pyöriä, ja lainattavissa on myös pihapelejä mölkystä petanqueen ja tarkkuusheittopeliin. 

Idea puistoon on alun perin lähtöisin asukkailta. 

– Asukkailta kysyttiin ideoita vanhan linja-autoaseman alueen kehittämiseksi. Toiveissa nousi esille liikennepuiston ohella mm. pump track -rata ja värin tuominen alueelle, Heinolan kaupungin liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkonen kertoo. 

Liikennepuisto on syntynyt hyvin pitkälti luottamus- ja virkahenkilöiden talkoovoimin sekä paikallisten yritysten lahjoitusten turvin. Myös kaupungin monet eri yksiköt ovat olleet projektissa mukana alusta alkaen aina suunnittelusta toteutukseen.

Vaikka puisto on vastikään virallisesti avattu, ovat kaupungin päiväkotiryhmät ehtineet jo ’koeajaa’ uuden liikennepuiston. Palaute on Kaikkosen mukaan ollut iloista ja riemukasta. Erityisen ilahduttavaa on ollut Kaikkosen mukaan havaita, kuinka monet eskari-ikäiset, jotka eivät ole koskaan ajaneet polkupyörällä, ovat innostuneet pyöräilystä. Hauskanpidon ohella puistolla on myös opetuksellinen rooli. 

– Iso tavoite on opettaa lapsille liikennekäyttäytymistä jo pienestä pitäen, sillä näitä taitoja tarvitaan myös kävellessä ja pyöräillessä, Kaikkonen muistuttaa. 

Puistoa ja vanhan linja-autoaseman aluetta on tarkoitus kehittää edelleen asukkaiden ja kävijöiden palautteen perusteella. 

– Koronan vuoksi emme voi vielä järjestää tapahtumia, mutta puistoon on tulossa ideataulu, johon kävijät voivat esittää toiveita ja ideoita.  

Liikennepuisto on avoinna ma, pe, la ja su klo 10–16 sekä ti–to klo 10–19, jolloin välineet ovat maksuttomasti käytettävissä, ja kaupungin liikuntapalveluiden henkilökunta on paikalla opastamassa. Puisto on avoinna koulujen alkamiseen saakka sekä mahdollisesti tämän jälkeenkin viikonloppuisin. 

Puiston yhteyteen vanhaan asemarakennukseen on avattu myös yksityisen yrittäjän pyörittämä kahvila ja saippuapaja. Saippuakahvila palvelee yhteneväisin aukioloajoin liikennepuiston kanssa.

Jussi Varjo HU

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset