Heinola on julistautunut terveysliikuntakaupungiksi. Tavoitteena on vaikuttaa kaupunkilaisten hyvinvointiin edistämällä liikunnan harrastamista ja olosuhteita. Onnellisuus on usein merkki hyvinvoivasta ihmisestä. Liikunnan merkitys ihmisen terveydelle on todistettu kiistattomasti, mutta kuinka löytää se oikea itselle sopiva laji? 

Liikunnan kautta tutustuu helposti samanhenkisiin ihmisiin. Keho tarvitsee liikuntaa pysyäkseen terveenä ja toimintakykyisenä. Mikään projekti itsessään ei ole avain onneen vaan ihmiset tulee saada syttymään asialle. Hyvinvointi onkin laaja käsite. Liikunta ei ole kaikkien juttu, mutta toivottavasti edes siinä määrin kuin pysyminen työkykyisenä vaatii. Laajaa liikuntatarjontaa palvelevat kaupungin lisäksi urheiluseurat, yksityiset kuntokeskukset, Vierumäki ja Jyränkölä. 

• • •

Harrastustakuu on ollut esillä viime aikojen puheissa. Tavoitteena on luoda jokaiselle nuorelle mahdollisuus harrastaa. Islannin mallia ajetaan sisään myös Heinolassa. Eri alojen toimijat järjestävät koululaisille iltapäivätoimintaa koulupäivän jatkeeksi, ja samalla järjestyy perheille yhteistä aikaa illan tunneiksi. Jää pois turhaa kuljetusrumbaa harrastuksiin, ja sieltä pois. 

Heinolassa on laaja kulttuuripalvelujen verkosto. Musiikkiopisto, nuorten musiikkiteatteri, kuorot, kädentaitoja opettavat tahot, monipuolinen kesäteatteri ja paljon muuta. Heinolasta löytyy viihtyisiä paikkoja viettää aikaansa. Café Kailas, Harjupaviljonki ja RantaCasino tarjoavat monenlaista viihdettä kävijöilleen. Lisäksi niistä kaikista avautuvat kauniit maisemat. Heinolan museotarjonta on monipuolista. Kaupunginmuseon perusnäyttely johdattaa kävijät kaupungin eri vaiheisiin. 

Kaikkea ei sentään ole Heinolassakaan, mutta kaikki tarpeellinen ja paljon ekstraa. Tule ja ihastu. Ihan itsekseen tai kaverin kanssa voit kulkea löytämässä luontoaarteita, joita et tiennyt olevan olemassa. 

Risto Kalermo

risto.kalermo@gmail.com

Jaa tämä:
Kategoria: Kolumnit