Lomakausi on alkamaisillaan, mutta tarpeetonta matkustamista erityisesti ulkomaille kehotetaan edelleen välttämään. Lienee paikallaan vähintäänkin leikitellä ajatuksella lomasta omassa kotikaupungissa. Mitähän Heinolalla voisi olla tarjottavanaan?  

• • •

Ensiksi on mietittävä majoitusta. Budjettireissaaja voi tietenkin yöpyä kotonaan, mutta jos lomafiilis omissa nurkissa ei ota tuulta siipiensä alle, on Heinolassa lukuisia majoitusvaihtoehtoja kylpylähotellista mökkimajoitukseen. Taitaapa täällä olla nyt niin trendikkäitä täkäläisten vuokralle tarjoa-mia Airbnb-asuntojakin. Rohkea ottaa teltan kainaloon ja suuntaa metsän siimekseen. 

Kun nälkä yllättää tai kahvihammasta kolottaa, vaihtoehtoja löytyy yllättävänkin runsaasti. Michelin-tähden tasoisia fine dining -ravintoloita lukuun ottamatta murua rinnan on saatavilla monenlaiseen makuun, lähes
kansallisruoan asemaan nostetusta pizzasta hunajakanaan ja street food -vaikutteisiin annoksiin. Kansainvälistä tunnelmaa voi käydä hakemassa keskieurooppalaista kahvilakulttuuria ammentavasta kahvilasta Siltasaaresta tai itämaisvaikutteisesta Harjupaviljongista. 

Jos veri vetää Etelä-Euroopan rannoille, voi kaipuuta lievittää Kylpylän rannalla auringossa makoillen. Paljon riippuu toki siitä, saammeko nauttia (tai kärsiä, riippuen keneltä kysyy) edelliskesien kaltaisista hellejaksoista vai onko odotettavissa perinteisen viileä ja sateinen suvi. Tosin sateen sattuessa rentouttava kylpylä takuuvarmasti lämpimine vesineen on vain muutaman sadan metrin päässä. 

• • •

Entäpä ne nähtävyydet sitten? Ensimmäisenä mieleen nousevat ne kaikista ilmeisimmät eli lintutarha ja vesitorni. Täällä asuvat saattavat pitää niitä itsestään selvinä, ehkäpä jo hieman tylsinä, mutta kuinka moni heinolalainen tunnustaa käyneensä edellä mainituissa kohteissa viimeisen kolmen vuoden aikana? Vastikään huutokaupattu vesitorni saattaa hyvinkin olla viimeistä kesää yleisölle avoin, joten nyt jos koskaan kannattaa hyödyntää tilaisuus käydä ihmettelemässä sitä, kuinka metsien keskellä me täällä oikein elämmekään. 

Kulttuurinystävät voivat nauttia kolmen museon tarjonnasta ja toivottavasti koronatilanteen niin salliessa kesäteatteristakin. Shoppailijat suuntaavat johonkin kymmenistä erikoisliikkeistä. Paljon hoettu sanonta, Heinolassa kaikki on kävelymatkan päässä, pitää hyvin pitkälti paikkansa. 

• • •

Kuinkas iltamenot, Heinolassa
kun ei taida tällä haavaa olla yökerhoa? Ei hätää, ei taida olla juuri muuallakaan. Tätä kirjoitettaessa valomerkki tulee Suomessa joko klo 18, 19, 22 tai 24 riippuen alueesta ja ravintolatyypistä. Ota näistä nyt sitten selvää. Toki ainahan voi tanssahdella Spotifyn tahdissa omassa olohuoneessakin. Näin välttyy noloilta tilanteilta eikä takuulla tule herättyä vieraista sängyistä.

Jussi Varjo 

Kirjoittaja on Heinolan Uutisten päätoimittaja 

Jaa tämä:
Kategoria: Kolumnit