Lahden seudun liikenteen liikennöintikokeilu Pajulahteen käynnistyy ja useille linjoille on tehty pieniä aikataulumuutoksia. Myös lipunmyyntikanaviin on tulossa muutoksia syksyn aikana. Painetun aikatauluvihkon julkaiseminen päättyy.

Talvikauden 2023–2024 aikatauluvihko on viimeinen julkaistu aikatauluvihko. Reitit, aikataulut ja muu informaatio on saatavilla sähköisistä palveluista kuten reittioppaasta lahti.digitransit.fi ja LSL:n aikataulut-nettisivulta. Matkustajien on mahdollista saada maksutta tuloste käyttämiensä linjojen aikatauluista asiakaspalvelusta tai kuntien palvelupisteistä kesäkuusta 2024 lähtien. Aikatauluja voi jatkossa tulostaa myös itse LSL:n nettisivuille talvikauden 2023–2024 aikana lisättävästä aikataulupalvelusta.

Waltti Mobiilista ainoa mobiilisovellus – LSL-sovellus poistuu käytöstä

LSL keskittää mobiililippujen myynnin Waltti Mobiili -sovellukseen. LSL-sovellus poistuu käytöstä marraskuun 2023 lopussa. Nyt lippuja on voinut ostaa molemmista sovelluksista.

Lippuautomaatit poistuvat käytöstä

Lahdessa sijaitsevat viisi lippuautomaattia poistetaan käytöstä marraskuun lopussa 2023. Automaatteja on käytetty pääasiassa matkakorttien lataamiseen. Kortteja voi ladata jatkossakin bussien ja LSL:n palvelupisteiden lisäksi myös Waltin verkkokaupassa kauppa.waltti.fi, mistä lataus siirtyy matkakortille ilman viivettä samoin kuin lippuautomaatilla tehty lataus. Lisäksi kausilipun voi ostaa Waltti Mobiili -sovelluksesta puhelimeen ilman palvelumaksua.

Liikennöintimuutokset talvikaudelle 2023-2024

Osalle linjoista on tehty pieniä reitti- tai aikataulumuutoksia, joilla parannetaan esimerkiksi aikataulujen luotettavuutta tai jatkoyhteyttä junalle. Muutamille linjoille on tehty muutoksia vuorotarjontaan, jotta liikennöinti vastaa paremmin matkustajien tarpeisiin.

Päijät-Hämeen keskussairaalalta torin ja matkakeskuksen kautta Nastolaan ajavalle linjalle 10 on lisätty reittivariaatio, joka käy Pajulahden urheiluopistolla. Pajulahteen ajetaan kolmesti päivässä arkisin. Pajulahden reitti toteutetaan yhden talvikauden kokeiluna, jonka jälkeen arvioidaan jatkoa.

Orimattilan ja Heinolan linjat yhdistetään aikatauluvarmuuden parantamiseksi. Linjatunnukset ovat jatkossa Heinolan suunnan liikenteessä käytetyt 71, 72 ja 73. Linjatunnukset 61 ja 69 lakkautetaan. Vuorojen määrä pysyy samana, mutta osalle vuoroista on tehty vähäisiä aikataulumuutoksia.

Linjat 12 ja 40 jatkavat talvikauden alkaessa käynnissä olevien työmaiden vuoksi poikkeusreiteillä.

Sähköinen aikatauluvihko on ladattavissa LSL:n nettisivuilta. Painettuja aikatauluvihkoja saa LSL:n myyntipisteistä ja busseista.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset