Kirkonkylän kyläyhdistyksen uusi puheenjohtaja Sirpa Roviomaa ja konkari markkinavastaava Antti Vepsäläinen FC Heinola Kailas/Sillat – leijonaklubista innostavat tulemaan yhteistyössä järjestetyille markkinoille. Heinolan maalaismarkkinat pidetään lauantaina 6.7.2024 klo 9–15. Tapahtuma keskittyy K-Market Kylätähden ja Salen pihoihin kirkonkylän keskustassa.

Maalaiskuntalaisen Lions Club Heinola/Kailaan perustama tapahtuma pidettiin ensimmäisen kerran 34 vuotta sitten Pitäjäisten yhteydessä. Perinteet nousevat esiin myös tämän kesän markkinoilla.

-K-market Kylätähden takapihalle rakennamme perinnetorin, jossa esitellään menneen ajan taitoja, vanhoja työkaluja ja kaupataan käsin tehtyjä tuotteita. Sahtimestarin teltta tarvikkeineen tarjoaa hurjan määrän tietoa sahdista, kenties maistiaisia ’nenätipustakin’. Markkinoilla on kiva fiilis, kukaan ei pönötä, kuvailee Sirpa Roviomaa markkinatarjontaa tunnelmineen.

Leijonien Antti Vepsäläinen lupaa, että myymässä on paljon kauppiaita hyvin erilaisine, hyvine tuotteineen. Tunnelma tulee olemaan hänen mukaansa mukava ja markkinoilla tapaa tuttuja. Nälkä ei markkinoilla yllätä, sillä kojuilla on paljon erilaista pikkupurtavaa.

Maalaismarkkinoilla on kylälle ja leijonien toiminnalle iso merkitys

-Markkinat on leijonaklubin tärkein varainhankintakeino. Ilman markkinatuottoja emme pystyisi läheskään samoihin lahjoituksiin ja tukemisiin kuin nyt pystymme. Tärkeää on myös yhdessä tekeminen sekä klubiveljien että kyläyhdistyksen jäsenten kanssa, sanoo Antti Vepsäläinen.

Sirpa Roviomaan mukaan markkinoiden merkitys kylälle on ilmeinen. Kylä kun herää markkinoilla eloon. Kyläyhdistyksen varainhankinnan kannalta markkinat on myös iso asia. Markkinoiden aikana kylätoiminnan parhaat puolet pääsevät esille ja saattavat innostaa jota kuta jopa mukaan yhteiseen tekemiseen.

Maalaismarkkinoiden tuotolla kyetään rakentamaan kylälle yhteisöllistä toimintaa ja tekemään hyväntekeväisyyttä.

-Kyläyhdistyksen tuotot käytetään muun muassa erilaisiin tapahtumiin, joita kyläläisille järjestämme. Vuotuinen kyläjuhla on hyvä esimerkki. Paljon on myös muita tapahtumia ja kerhoja. Kylätalon remontin viimeistelytyöt nielevät myös vielä varoja, kertoo Sirpa Roviomaa.

Antti Vepsäläisen mukaan leijonien keräämät varat käytetään pääasiassa paikallisiin avustuksiin ja hyväntekeväisyyteen. Kansainvälisen Lions-organisaation kautta varoja menee myös maailmanlaajuiseen tukeen ja auttamiseen.

-Lions-toiminnassa kaikki tuotot annetaan lyhentämättöminä jakoon, emme siis ota mitään itsellemme. Oma toimintamme rahoitetaan omilta jäseniltämme kootuilla euroilla, sanoo Vepsäläinen.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset