MotoGP on Keski-Euroopassa suositumpi laji kuin formula ykköset. Kuva: Lukasz Swiderek.

Heinäkuussa ajettavan kisan lipunmyynti on edennyt hyvin.

Heinäkuun 8. – 10. päivä ajettava ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan KymiRingin kisaan odotetaan myynnistä vastaavan Lahti Events Oy:n projektipäällikön Markku Vihtilän mukaan jopa 100.000 majoittujaa.

– Tupa on täynnä isolla alueella eli majoituspaikat täyttyvät pääkaupunkiseudun, Lahden, Kouvolan, Heinolan ja jopa Kotkan, Lappeenrannan ja Hämeenlinnan alueilla, sanoo Vihtilä.

Järjestäjät odottavat jo perjantain harjoitusajoihin 10.000 – 15.000 ja lauantain aika-ajoihin 30.000 – 35.000 katsojaa.

– Sunnuntain kisaan odotamme 55.000 katsojaa eli se olisi silloin loppuunmyyty, toteaa Vihtilä.

Kaksipyöräisten kuninkuusluokan MotoGP:n lisäksi uudella KymiRingin GP-radalla ajetaan luokat Moto2 ja Moto3.

– Ensi kesää kohti mennään täysi draivi päällä. Kahden haasteellisen vuoden jälkeen päästään vihdoin tositoimiin, ja se tuntuu todella hienolle, Vihtilä iloitsee.

Koko alueelle iso rahapotti

Myös KymiRing Oy:n toimitusjohtaja Riku Rönnholm on tyytyväinen MotoGP-osakilpailun ajankohdan vahvistumiseen.

– KymiRingin MotoGP-osakilpailu ajoittuu siihen viikonloppuun, joka on Suomessa säiden puolesta turvallisin, sanoo Rönnholm.

Kilpailutapahtuman suunnittelu ja alustavat järjestelyt ovat jo olleet käynnissä, ja nyt kilpailun ajankohdan vahvistuttua päästään järjestelyissä toden teolla vauhtiin.

– MotoGP -viikonlopun on arvioitu jättävä noin 20 miljoonaa euroa rahaa, joka painottuu Päijät-Hämeen maakuntaan ja Kouvolan alueelle, mutta majoituspaikat ovat täynnä myös pääkaupunkiseudulla, toteaa Riku Rönnholm.

KymiRingin GP-rata täyttää ainoana ratana Pohjois-Euroopassa FIA:n ja FIM:n korkeimman rataluokituksen. 4,5 kilometriä pitkä rata koostuu 21 kaarteesta ja radalla on korkeuseroa 18 metriä. 1,1-kilometrinen suora on Euroopan pisin GP-radan pääsuora.

GP-rata tarjoaa loistavat puitteet kansainväliseen moottoriurheiluun ja tapahtumiin, ajoharjoitteluun ja vaativaankin ajoneuvotestaukseen.

Tiloja moneen käyttötarkoitukseen

KymiRingin varikkorakennus on suunniteltu vastaamaan kaikkein vaativimpienkin moottoriurheilutapahtumien, messujen, konferenssien, insentiivien ja esittelytilaisuuksien tarpeisiin.

Varikkorakennuksen alatasossa on 36 kappaletta 120 neliön varikkopilttuita, jotka täyttävät kansainvälisen moottoriurheilutason vaatimukset. Täysvarusteltu 240 neliön halli nostureineen palvelee myös testausasiakkaita.

Toisen kerroksen kisavalvomotilat takaavat sataprosenttisen kattavuuden koko rata-alueelle, sillä sieltä löytyvät mm. 48 näyttöä, jotka lähettävät kuvaa neljästäkymmenestä kamerasta reaaliajassa.

Koko rakennuksessa on kaiken kaikkiaan 2900 neliötä muunneltavaa kokous-, messu- ja lehdistötilaa. Toisesta kerroksesta löytyy myös toimistovarusteltu ja sisustettu 240 neliön tila, jota voidaan käyttää myös VIP-tilana.

Varikkorakennuksen kruunaa 4500 neliömetrin suuruinen kattoterassi, joka takaa upean katsojaelämyksen kokeneimmallekin fanille.

Teksti: Jari Niemi HU

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset