Niemelänrannan kaavoitus ja alueelle suunnitellut asuinrakennukset ovat aiheuttaneet runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa ja muilla foorumeilla. Hanketta vastustavat vaativat lähiluonnon säilyttämistä. Veden äärellä sijaitseva alue on aivan kaupungin keskustan tuntumassa, ja se on helposti saavutettavissa. Tästä samasta syystä alue on valikoitunut uusien asuntojen paikaksi. Veden äärellä hyvällä paikalla sijaitsevat asunnot olisivat varmasti hyvinkin kysyttyjä, vaikka niiden myyntihinta nykyisillä rakennuskustannuksilla korkeaksi nousisikin.

Hankkeen vastustajat tuovat esille myös Heinolan runsaan asuntotarjonnan. Tarjontaa Heinolassa toden totta onkin. Oikotie.fi -palvelussa Heinolasta on listattuna yli 200 kohdetta. Nämä kohteet eivät kuitenkaan täytä kaikkien asunnonetsijöiden tarvetta. Niemelänrantaan mahdollisesti nousevista asunnoista kiinnostuneet eivät ole kiinnostuneita muuttamaan hissittömiin kerrostaloihin lähiöissä, joissa kyllä tilaa riittäisi. Tämä on fakta, vaikka se ehkä karulta kuulostaakin.

Heinolassa luonto on lähellä käytännössä katsoen mistä tahansa näkökulmasta katsottuna. Siltikin sopii kysyä, eikö Heinolasta löydy mitään muuta paikkaa, johon korkealaatuisia asuntoja voisi rakentaa? Lähiluonnon merkitys kaupungissa, jonka asukkaista reippaasti yli 30 % on yli 64-vuotiaita, on entistäkin suuremmassa asemassa. Rollaattorilla ei ihan noin vain lähdetä keskustasta Koskensaareen ulkoilemaan. Niemelänrannan läheisyydessä asuvat ovat huolissaan aivan aiheesta.

Jaa tämä:
Kategoria: Päätoimittajalta