Päijät- ja Kanta-Hämeen alueilla toimivat osuuspankit OP Etelä-Häme ja OP Päijät-Häme suunnittelevat yhdistymistä. Uuden yhdistyvän pankin nimeksi olisi tulossa OP Häme.

Yhdistymistä perustellaan muun muassa pankkitoiminnan toimintaympäristön muutoksilla. Kiristynyt pankkisääntely ohjaa toimijoita kohti isompia pankkeja.

Osuuspankit kertovat, että uudessa OP Hämeessä yhdistyisivät parempi kyky suunnata pankin voimavaroja asiakastyöhön ja palvelukyvyn ylläpitämiseen sekä vahva hämäläinen identiteetti ja halu toimia alueen menestyksen ja hyvinvoinnin eteen. Henkilöstöä uudella pankilla olisi noin 230, omistaja-asiakkaita noin 105 000 ja asiakkaita noin 170 000. Pankin taseen loppusumma olisi noin 4,6 miljardia euroa.

Yhdistymisen suunniteltu ajankohta on 1.1.2024. Pankin kotipaikaksi tulisi Hämeenlinna ja pääkonttoriksi nimettäisiin Lahden konttori. Osuuspankeilla on tällä hetkellä yhteensä seitsemän konttoria, joiden karsimista ei ole suunnitteilla. Päijät-Hämeessä konttoreista sijaitsee kolme: Heinolan, Iitin ja Lahden konttorit.

OP Hämeen ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi esitetään OP Etelä-Hämeen nykyistä toimitusjohtaja Mika Heliniä. OP Päijät-Hämeen toimitusjohtaja Mika Kivimäkeä esitetään valittavaksi uuden pankin toimitusjohtajaksi Helinin jälkeen vuoden 2025 alusta lähtien.

Lopullinen päätös yhdistymisestä tehdään molempien pankkien edustajistoissa helmikuussa 2023.

Jaa tämä: