Päijät-Hämeen hyvinvointialueen julkaisema Päijät-Sote-sovellus on löytynyt sovelluskaupoista huhtikuusta lähtien. Käyttäjiä sovelluksella on jo yli 26 000.

Hyvinvointialueen työntekijät ovat esitelleet sovelluksen käyttömahdollisuuksia opastuskiertueella Päijät-Hämeen keskussairaalassa, Lahden keskustan Prismoissa ja Ikäihmisten terveyden päivässä Heinolassa. Lähes 300 päijäthämäläistä on jo saanut tarvitsemaansa tukea sovelluksen asennukseen ja käyttöönottoon. Esittelyt jatkuvat eri puolilla Päijät-Hämettä pitkin syksyä.

Kiertueen matalan kynnyksen pop-up-tapahtumissa sovellusta esittelevät vastaavat asukkaiden kysymyksiin ja tarjoavat henkilökohtaista ohjausta ja avustusta.

– Erityisen tyytyväisiä tapahtumiin ovat olleet he, jotka eivät ole saaneet itsenäisesti ladattua sovellusta ja ovat nyt hyvinvointialueen työntekijän avustuksella pystyneet ottamaan sovelluksen käyttöön ja tutustuneet yhdessä työntekijän kanssa sovelluksen mahdollisuuksiin, kertoo digipalveluihin erikoistunut sairaanhoitaja Tiia Palviainen.

Moni ei vielä tiedä, mitä kaikkea sovelluksella pystyy jo tekemään, ja että sovelluksesta saa jo monia hyvinvointialueen terveydenhoidon palveluja sähköisesti. Kiertueen tavoite onkin saada yhä useampi päijäthämäläinen tietoiseksi sovelluksen olemassaolosta ja käytön monipuolisuudesta.

– Olemme sitten asukkaiden kanssa yhdessä käyneet läpi toiminnallisuuksia, joista he hyötyvät. Sovelluksen viestinnässä on myös korostettu perheteemaa, ja tämä on tuonut tapahtumiin puolesta-asioinnista kiinnostuneita.

Tapahtumia järjestetään pitkin syksyä eri puolilla Päijät-Hämettä. Ensimmäisten kuukausien aikana sovellusesittelyjä on Lahdessa, Hollolassa ja Heinolassa. Myöhemmin syksyllä perehtymään pääsee myös Padasjoella ja Asikkalassa. Esittelytilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua.

Ajantasaiset tiedot sovellusesittelykiertueen aikataulusta voi tarkistaa Päijät-Hämeen hyvinvointialueen nettisivuilta ja some-kanavista.

Artikkelikuva: Kuva Ikäihmisten terveydenpäivästä Heinolassa 29.8.2023 / Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Jaa tämä: