Päivä Paloasemalla -tapahtuma järjestetään Päijät-Hämeessä tänä vuonna 17 pelastusasemalla. Tapahtumiin odotetaan tuhansia kävijöitä.

Tulipalot aiheuttavat vuosittain merkittäviä omaisuus- ja henkilövahinkoja, vaikka tulipalojen ennaltaehkäisy on helppoa. Päivä paloasemalla -tapahtumien ja 26.11.─1.12.2022 vietettävän valtakunnallisen paloturvallisuusviikon tavoitteena on parantaa kotien paloturvallisuutta ja kansalaisten toimintakykyä onnettomuustilanteissa.

Päivä Paloasemalla -tapahtumissa lauantaina 26.11. on mahdollisuus oppia tärkeitä turvallisuusasioita, kysyä paloturvallisuudesta ja tutustua pelastustoimeen sekä sopimuspalokuntatoimintaan harrastuksena. Myös lapsille ja nuorille järjestetään omaa ohjelmaa.

Huomio sähkölaitteiden turvallisuuteen

Sähkön hintojen nousu on herättänyt keskustelua sähkölaitteiden turvallisesta käytöstä.

-Sähkön säästäminen ja käytön ajoittaminen edullisempaan aikaan on järkevää, mutta sitä ei kannata tehdä turvallisuuden kustannuksella, huomauttaa aiheesta laaditussa tiedotteessa Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Marjo Oksanen.

Tiedotteessa muistutetaan valvonnan merkityksestä: Sähkölaitteiden käyttöä sekä akkujen latausta tulisi aina valvoa ja palovaroittimet tulisi pitää toimintakunnossa.

Pesukoneiden käyttöön liittyy tulipalo- ja vesivahinkoriski, joten koneita ei ole turvallista jättää päälle ilman valvontaa. Vuotovahdit ja -hälyttimet ovat hyvä apu. Kodinhoitohuoneeseen kannattaa sijoittaa myös oma palovaroitin.

Akkujen lataamista on syytä valvoa, sillä akkupaloa on vaikea sammuttaa ja palo kehittyy nopeasti. Akkuja ei kannata ladata poistumisreiteillä kuten eteisessä tai paikassa, jossa nukutaan. Akkujen lähellä ei myöskään kannata pitää helposti syttyvää materiaalia, kuten mattoja tai tyynyjä.

-Akkujen latausta kannattaa välttää yöaikaan, jotta mahdollisen kuumenemisen huomaa nopeasti. Latureita ei myöskään kannata turhaan pitää pistorasioissa, Marjo Oksanen vinkkaa.

Päivä paloasemalla -tapahtumissa voi kysyä sähkölaitteisiin tai muuhun kodinturvallisuuteen liittyvistä asioista.

Päivä paloasemalla -tapahtumat Päijät-Hämeessä

Tapahtuma järjestetään Artjärven paloasemalla, Asikkalan paloasemalla, Hartolan paloasemalla, Heinolan pelastusasemalla, Hollolan pelastusasemalla, Hakosilta-Nostavan paloasemalla Hollolassa, Hämeenkosken paloasemalla, Iitin paloasemalla, Kärkölän paloasemalla, Lahdessa Paavolan pelastusasemalla (ei pysäköintimahdollisuutta) sekä Ahtialan, Renkomäen, Harjunalustan ja Lahden VPK:n asemilla, Orimattilan pelastusasemalla, Padasjoen paloasemalla ja Sysmän pelastusasemalla.

Ohjelma vaihtelee asemittain. Tarkemmat aikataulut ja lisätiedot löytyvät Päijät-Hämeen Pelastuslaitoksen nettisivuilta.

Jaa tämä: