Kolmasluokkalainen Hilma Nurminen piirtää ja kolmekymppinen Suvi Salla kirjoittaa. Muutama viikko takaperin sattuman saattelemana kirjoittaja ja kuvittaja päätyivät tekemään yhteistyötä ja niin se syntyi: Prinsessa Hippu ja joulun juhla -satunäyttely.

Satuja paljon kirjoittava Salla kirjoittaa Heinolan kansalaisopiston Iltakirjoittajissa ja tähtää lastenkirjailijaksi. Hänen tarinoitaan on julkaistu mm. paikallisissa lehdissä. Aikaisemmat tarinat ja sadut Salla on kirjoittanut kirjoitus edellä. Vasta tarinan valmistuttua on ollut aika miettiä kuvitusta. Nyt Salla kirjoitti sadun Nurmisen piirustuksien pohjalta.

-Se oli oikein mukavaa ja satu syntyi ihan helposti, vaikka työviikko tekemisen ohessa olikin varsin kiireinen, Salla summaa.

Myös Nurminen on yhteistyöhön tyytyväinen. Sadun nimi on mieleinen ja mukaan pääsi myös runo, jonka Nurminen oli kirjoittanut yhden piirustuksen taakse. 

-Osa piirustuksista oli jo valmiina ja osan piirsin varta vastan näyttelyyn, Nurminen kertoo.

Prinsessa Hippu ja joulun juhla -satunäyttelyä voi käydä katsomassa HeiMo-kahvilassa 17.12 saakka kahvilan aukioloaikoina.

Jaa tämä:
Kategoria: Kulttuuri