Tälle paikalle on tarkoitus nousta uusi Heinolan Prisma. Kuva: Jari Niemi

Osuuskauppa Hämeenmaan suunnitelmat Prisman rakentamiseksi Heinolaan etenevät. Osuuskauppa on allekirjoittanut Kopra Invest Oy:n kanssa kauppakirjat entisen Högforsin alueen vieressä sijaitsevasta maa-alueesta. Tähtiniementien varrella moottoritien eteläisen liittymän läheisyydessä olevalla alueella on aiemmin sijainnut mm. vuoden 2004 asuntomessujen pysäköintialue.

– On hienoa, että alueelta löytyi uusi sopiva maa-alue, jolle Prisma on mahdollista rakentaa. Tarkoitus on käynnistää alueen kaavoitus välittömästi ja uuden Prisman rakentaminen heti kaavoituksen valmistuttua. Prisma lisää osaltaan Heinolan vetovoimaa sekä laajentaa alueen palvelutarjontaa, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto toteaa tiedotteessa.

– Tämä on hieno uutinen, jota monet heinolalaiset ovat odottaneet. Uskon, että suunniteltu paikka soveltuu Prisman käyttöön hyvin ja on helposti kaupunkilaisten saavutettavissa. Kaavoituksen myötä tullaan tarkastelemaan kokonaisuus muun muassa liikenteen ja pysäköinnin osalta kattavasti. Ennakoisin, että nyt suunniteltu paikka on monestakin syystä helpompi sekä nopeampi toteuttaa kuin aiemmin esillä olleet vaihtoehdot, lisää Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen.

Alun perin Prismaa kaavailtiin Tähtiniemen alueelle vastapäätä Heinolan Citymarketia. Tontille rakentamista hankaloittivat kuitenkin alueelta löytyneet luontoarvot.

Hämeenmaa kertoo investoinnin kokonaisarvoksi noin 30 miljoonaa euroa ja työllistäväksi vaikutukseksi noin sata työntekijää.

Aiheesta lisää kesäkuun Heinolan Uutisissa.

Juttua päivitetty 19.5.2022

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset