Yhtiö on tuplannut liikevaihtonsa perustamisensa jälkeen.

RecTec Engineering Oy:n toimitusjohtaja Tapio Väli-Torala yllättyi korona-ajan vaikutuksista yhtiön markkinoihin.

– Kolmasosa kuluvan vuoden tuotannosta menee ulkomaille Japaniin ja Ruotsiin. Tämä on merkittävä muutos toiminnassamme, sanoo Väli-Torala.

Japanin toimitus on juuri saatu laivaan ja se menee Kuusakosken pitkäaikaiselle asiakkaalle. Kuusakoski onkin tärkeä taustatekijä RecTec Engineering Oy:lle, sillä osa ympäristöhuollon suuryrityksen tarvitsemista linjastoista ja muista tuotteista suunnitellaan ja valmistetaan RecTec Engineeringin tuotantotilassa entisessä Högforsin kattilahallissa.

Muutto Hökärille tapahtui tammikuussa, kun Kuusakoski ilmoitti ottavansa Myllyojan tilat omaan käyttöönsä.

– Vanha kunniakas Hökärin konepajarakennus on herännyt eloon. Tämä on tosi tärkeä asia Heinolalle ja heinolalaisille. Tilat löytyivät Viitosmetallin tiloista. Perustimme sen kanssa kiinteistöyhtiön, josta omistamme puoliksi kumpikin, sanailee Väli-Torala.

RecTec Engineering Oy:n liikevaihto on perustamisvuoden 2015 jälkeen tuplaantunut noin neljän miljoonan euron tasolle. Yhtiö työllistää keskimäärin 20 henkilöä, joista neljä suunnittelussa. Se on kierrätysteknologian suunnitteluun, kehittämiseen ja toteuttamiseen keskittyvä konepaja. Alihankkijoiden ammattilaisia yhtiö työllistää reilut kymmenen.

– Valmistamme avaimet käteen -periaatteella metalli- ja romunkäsittelyyn, voimalaitoksille ja elektroniikkaromun käsittelyyn liittyviä laitteita. Kun asiakas ottaa meihin yhteyttä, suunnittelijamme menee paikalle ja tekee ratkaisuesityksen kohteeseen tai ongelmaan. Teräslamellikuljetin on meidän huipputuote, selvittää Väli-Torala.

RecTec keskittyy tekemisessä viiteen kierrätysteknologian osa-alueeseen: metallien murskaus- ja erottelu -tekniikkaan, kaupallisten- ja teollisten jätteiden, rakennus- ja purkujätteiden, kiinteiden kotitalous / kunnallisten jätteiden (MSW) ja sähkö- ja elektroniikkajätteiden (WEEE) käsittelyprosessien kehittämiseen ja teknologian toteuttamiseen.

Iso patentti hakuprosessissa

Tapio Väli-Torala on jo jonkin aikaa odottanut Euroopan unionin patenttiviranomaisilta tietoa yrityksen merkittävästä tuoteideasta ripesuojasta. Kotimainen patenttisuoja on saatu, mutta sen rinnalle tarvitaan myös ainakin eurooppalainen suoja.

Ripesuoja kerää erilaisten hihnojen alleen pudottamat partikkelit talteen. Tämä lisää sekä työturvallisuutta että tehostaa kuljettimien toimintaa.

– Ensimmäinen versio menee Kuusakosken Lahden Kymijärven tehtaalle, toteaa Tapio Väli-Torala.

RecTecin historia

1980 Myllyojan Metalli Oy perustetaan.
1988 Kuusakoski Oy ostaa Myllyojan Metallin.
2004 Myllyojan Metalli fuusioidaan Kuusakoskeen. Syntyy Recycling Technologies RecTec.
2015 RecTec Engineering aloittaa MBO-yrityskaupan jälkeen.
Osakkaat: yrittäjä ja toimitusjohtaja Tapio Väli-Torala 31%, suunnittelupäällikkö Ville Rautiola 5 %, vanhempi suunnittelija Pekka Vainio 5 %, Martti Kuusakoski 20 %, Petri Liikanen 20 % ja Kuusakoski Group Oy 19 %.

Teksti ja kuva: Jari Niemi HU

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset