Taloyhtiöillä sekajäteastiat täyttyvät usein liiankin nopeasti ja jätehuoltokulut saattavat nousta suhteettoman korkeiksi. Jätehuoltoon liittyvät asukaspalautteet ovat isännöitsijöiden ja taloyhtiöiden hallitusten jäsenten arkipäivää. Jätelainkin mukaan lajitella pitäisi, mutta miten saada kaikki taloyhtiössä mukaan, kun kaikkia ei vain kiinnosta?

Salpakierto Oy järjestää nyt jo viidennen kerran maksuttoman lajittelumestarikoulutuksen, johon voivat osallistua kaikki taloyhtiön jätehuollosta kiinnostuneet tahot, kuten hallituksen jäsenet, osakkaat ja vuokra-asujat. Koulutuskokonaisuus toteutetaan kahtena arki-iltana Kujalan käsittelykeskuksessa huhti-toukokuun vaihteessa.

Lajittelumestarikoulutuksessa pureudutaan rennolla meiningillä jätehuoltoketjun osasiin oppien ymmärtämään koko ketjun toimivuuden ja yhteistyön merkitys.

Kahden tiiviin opiskeluillan aikana annetaan tietoa mm. uuden jätelain tuomista muutoksista, lajittelusta ja jätteiden hyödyntämisestä, toimivasta jätetilasta sekä vinkkejä kuinka lajitteluneuvontaa voisi omassa taloyhtiössä toteuttaa ja kuinka jätehuollossa on mahdollista saada kustannussäästöjä.

Salpakierto kertoo, että koulutus on saanut aiempina vuosina osallistujiltaan erittäin hyvää palautetta, ja osallistujat ovat kiitelleet erityisesti koulutuksen kokonaisuutta hyvine ryhmäkeskusteluineen. Ongelmat taloyhtiöissä ovat hyvin samakaltaisia, mutta luovia ja hyvinkin erilaisia ideoita asioiden kehittämiseen on saatu koulutusmateriaaleista, mutta myös osallistujien mukanaan tuomien ajatuksien ja ideoiden vaihdostakin. Uudet opit on otettu hyvin käyttöön koulutukseen osallistuneiden kurssilaisten asuinkiinteistöillä.

Koulutukseen voi ilmoittautua Salpakierron verkkosivuilla 24.4. mennessä.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset