Yrittäjä Martti Pöyhönen laajentaa kysynnän perusteella palveluvalikoimaa.

Heinolan sataman kehittäminen jatkuu. Satamapalveluyrittäjä Martti Pöyhönen kertoo, että ensi kesänä saunan terassilta saa street food -tyyppisiä grilliruokia ja hakemus anniskeluluvista on vireillä. Juomien toimittaja on luvannut tarvittavan määrä aurinkovarjoja terassille.

-Tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa 20.000 eurolla ja tehostaa samalla toimintaa siten, että pärjäämme kokoonpanolla 1+2, toteaa Martti Pöyhönen.

Taakse jääneen kesän aikana Heinolan satamassa kävi noin 250 vierasveneilijää, joista iso osa saapui Kouvolasta. Martti Pöyhösen mukaan kouvolalaisten lukumäärä kasvoi hyvin kesään 2021 verrattuna.

-Kouvolalaiset olivat myös hyvin päivittäneet veneitään. Ne eivät enää ole mitään ”kippoja”, naurahtaa Pöyhönen.

Sietokyky ylittyi useilla

Sen sijaan aiempina vuosina Heinolassa piipahtaneita jyväskyläläisiä ja muita kauempaa tulevia veneilijöitä ei juurikaan näkynyt. Keskeisin syy tähän oli merkittävästi kohonneet polttoaineiden hinnat. Ne ylittivät useiden veneilijöiden sietokyvyn.

-Satamapalvelurakennus Paapuuri sai pelkästään kiitosta osakseen. Useat veneilijät ovat käyneet Heinolassa joka vuosi ja päällimmäiseksi toiveeksi nousi selkeästi vähän hiljaisemman yöpymisen mahdollisuus, kertoo Pöyhönen.

Vilkkain yö oli sellainen, että poliisipartio ennätti poiketa Rantapuistossa kolme kertaa, mutta silti meteli jatkui aamuun saakka. Innokkaimmat vierasveneilijät piipahtivat Heinolassa kuusi kertaa ja eniten aluksia oli laiturissa kesäteatterin esitysaikoihin.

Veneyöpymisten järjestämisestä Kylpylän puolelle lahdelmaan on Martti Pöyhösen mukaan keskusteltu Heinolan kaupungin kanssa. Sitä pohdittaneen rantakaavan tarkastelun yhteydessä ja yhtenä vaihtoehtona voisi olla järjestää majoitusta Kylpylän puolelle.

-Isojen veneiden vierasvenepaikkoja hiljaiseen lahdelmaan Kylpylän oikealle puolelle voisi rantakaavan yhteydessä lisätä. Toivoisin myös Heinolaan lisää retkeilymajatyyppistä majoitusta, joka lisäisi vieraiden viipymisaikoja kaupungissa, sanoo Pöyhönen.

Sauna suosiossa

Martti Pöyhönen on hämmästynyt satamaan rakentamansa saunan suosiosta. Tänä vuonna paikalle on löytänyt noin 20 eri kansallisuutta, kauimmaiset Kiinasta ja Kolumbiasta.

-Ryhmävarauksia on tullut kaiken aikaa lisää mm. Tampereelta, Vantaalta ja Lahdesta. Tämä innostaa pitämään paikan avoinna perjantaista sunnuntaihin läpi talvikauden juhlapyhät mukaan lukien. Somepostaukset ovat ilmeisen hyvin tehonneet, tuumii Pöyhönen.

Vesijettien vuokraustoiminnasta viime kesänä vastasi tuore yritys Tähtisillan Freetime Oy. Toimitusjohtaja Teemu Suuronen kertoo, että aloituskesä täytti odotukset, mutta teknisistä- ja turvallisuussyistä vuokraustoiminta siirtyy ensi kesänä Sepänniemeen lukkoporttien taakse.

-Yhteistyömme jatkuu kaikkien matkailuyrittäjien kanssa, mutta meitä helpottaa se, että saamme pitää jetit vedessä läpi yön. Muutakin vuokraustoimintaa mietimme talven aikana, toteaa Teemu Suuronen.

Teksti ja kuva: Jari Niemi HU

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset