Heinolan kesäteatterin ensi vuoden ensimmäiset näyttelijät on julkaistu. Sari Siikanderin ohjaaman Vielä ehtii -komedian pääosissa tullaan näkemään valovoimainen ja todella nimekäs näyttelijäkaarti, kun lavalle nousevat Sinikka Sokka, Jaana Saarinen, sekä Heidi Herala. 

Koko kolmikko on nähty Heinolassa lavalla aiemminkin. Sokka vuonna 2007 (Lainahöyhenissä), Saarinen viimeksi 2022 (Flirttikurssi 55+) ja Herala 2019 (Pokka pitää). 

Kolmikolla riittää töitä myös ennen Heinolaan saapumista. Sokka tähdittää syksyn aikana Turun kaupunginteatterin esitystä Cabaret. Saarinen kuvaa parhaillaan syksyllä 2024 ensi-iltansa saavaa Mika Kaurismäen elokuvaa Mielensäpahoittajan rakkaustarina. Herala puolestaan tähdittää Helsingin kaupunginteatterissa loppuvuoden ajan juuri ensi-iltansa saanutta näytelmää Everstinna. 

Kesällä 2024 Heinolassa nähtävä Vielä ehtii (I sista minuten) on suositun ruotsalaisen näytelmäkirjailija Carin Mannheimerin kirjoittama komedia, joka on nähty Suomessa aiemmin mm. Helsingin Kaupunginteatterissa 2013, sekä Tampereen Työväen Teatterissa 2014. Esityksessä ikäihmiset ovat kaikkea muuta kuin kilttejä ja hiljaisia. Se on kertomus kolmesta iäkkäästä ystävättärestä, jotka ovat jakaneet keskenään niin elämän ilot, surut, bridge-porukan kuin jopa miehen. Iän myötä muisti pätkii ja lonkat kolottavat, mutta halua elää täysillä ei ikääntyminen vähennä. Mannheimer palkittiin Vielä ehtii näytelmästään Ruotsissa kriitikoiden Teaterpriset-palkinnolla. 

Artikkelikuva: Jussi Varjo HU

Jaa tämä: