Lahden kaupunginteatterissa nähdään syksyllä 2023 Suomen kantaesityksenä samannimiseen elokuvaan perustuva Tootsie-musikaali.

Oscar-palkittuun, Dustin Hoffmannin ja Jessica Langen tähdittämään elokuvaan perustuvan Tootsie-musikaalin teksti palkittiin Tony-palkinnolla vuonna 2019 parhaan uuden musikaalin käsikirjoituksesta. Musikaalin säveltäjä Yazbek on kokenut Broadway-musikaalien säveltäjä ja tuttu myös Lahden kaupunginteatterin katsojille, viimeksi Housut pois -musikaalin myötä (2016).

Lahden kaupunginteatteriin syksyllä tuleva Suomen kantaesitys on komediallinen musikaali. Esitys on tuotu tähän päivään, vaikka se seuraileekin elokuvan juonikuvioita. Tootsiena nähdään Joel Mäkinen, joka on lahtelaisille katsojille tuttu mm. päärooleista musikaaleissa Love me tender ja Jekyll & Hyde.

Ohjaaja Tommi Kainulainen sanoo, että hänelle Tootsien tuominen Lahden kaupunginteatterin lavalle on mieluisa projekti ja teemoiltaan myös hyvin henkilökohtainen. Hänelle tässä musikaalissa kyse on erityisesti sukupuolen performatiivisuudesta.

–Tootsie käsittelee kaikkea sitä, mikä on henkilökohtaisessa ja jaetussa historiassamme muovannut kuvaa itsestämme ja ohjaa tiedostamattomasti käyttäytymistämme. Michael kokee näkökulman muutoksen hyvin konkreettisesti ja huomaa, että sillä on voima muuttaa ajattelua ja synnyttää uudenlaista empatiaa, Kainulainen pohtii teatterin tiedotteessa.

Kainulaisen mielestä Tootsie-musikaali osuu suoraan taiteen ja teatterin tehtävän todelliseen ytimeen.

–Toisten ihmisten tarinoilla on mahdollisuus synnyttää meissä muissa empatiaa – ja sitä tässä maailmassa kyllä todella tarvitaan!

Tootsie-musikaalin Suomen kantaesityksen ensi-ilta 6.9. klo 19 Lahden kaupunginteatterin Juhani-näyttämöllä.

Artikkelikuva: Lahden kaupunginteatteri

Jaa tämä:
Kategoria: Kulttuuri