Heinolan uimahallin allasosasto on suljettu arviolta 25.12. asti isosta altaasta alkuviikolla otetusta näytteestä löytyneen Pseudomonas aeruginosa -bakteerin vuoksi.

Pseudomonas-bakteerit ovat yleisiä ympäristössä, mutta allasvesiasetuksen mukaan bakteeria ei saa löytyä vesinäytteistä yhtään ja tästä syystä uimahallin allasosasto on suljettu puhdistustoimenpiteiden ajan. Lastenaltaassa, porealtaassa ja terapia-altaassa ei todettu Pseudomonas aeuruginosa – bakteeria.

Pseudomonasten taudinaiheuttamiskyky on heikko, joten ne ovat yleensä vaarattomia ja voivat aiheuttaa infektioita lähinnä henkilöillä, joilla on muusta syystä heikentynyt vastustuskyky. Pseudomonas aeruginosa -bakteeri voi aiheuttaa heikentyneen vastustuskyvyn omaaville henkilöille esimerkiksi haava-, silmä-, virtsatie-, suolisto- tai hengitystietulehduksen. Mikäli epäilee sairastuneensa uimaveden välityksellä, tulee olla yhteydessä Heinolan sote-keskukseen.

Uintivälineet on hyvä pestä 60-asteessa tai desinfioivalla pesuaineella. Tärkeintä on kuivata kaikki uimavälineet kunnolla, koska bakteeri ei elä kuivassa.

Allastilojen vedet käsitellään ja pinnat tehopuhdistetaan. Uudet vesinäytteet otetaan ensi viikon alussa ja niiden tulokset selviävät loppuviikosta. Kaupunki tiedottaa uimahallin aukeamisesta, kun näytetulokset ovat selvillä.

Uimahallin alakerran tilat; kuntosali ja peilisali ovat normaalisti käytössä.

Jaa tämä: