Arja Kotiranta – ”Jäiden aikaan”. Akryylimaalaus.

Lahtelaisen huovutustaiteilijan Arja Kotirannan ja hollolalaisen taiteilijan Tina-Maria Jakolan yhteisnäyttely, ”Unia ja Unelmia”, on esillä Heinolan Lintuhoitolassa 1.12.2022 – 31.1.2023 välisen ajan.

Huovutustaiteestaan tunnettu Arja Kotiranta on verestänyt maalaustaitojaan ja tehnyt tällä kertaa näyttelyyn maalauksia – lintuaiheita unohtamatta.

– Vanha ystäväni Arja Kotiranta innosti minut mukaan yhteisnäyttelyyn, Tina-Maria Jakola kertoo ja jatkaa:
– Öljyväritöitäni oli taannoin esillä Taidekeskus Taarastin yhteisnäyttelyissä. Toimin niihin aikoihin myös taideyhdistyksen hallituksessa. Pidän itseäni koloristina; värit ja värikylläisyys ovat kultamaalin käytön ohella inspiroimassa taiteen tekemiseen.

Tina-Maria Jakola – ”Salainen puutarha”. Akryylipohjustus, öljyvärityö.

Arja Kotiranta on pitkän linjan huovutustaiteilija. Hänellä on ollut viitisenkymmentä näyttelyä eri puolilla Suomea, ja Pohjois-Norjassakin. Mukaan mahtuu myös Lahden edustustehtävä ystävyyskaupungissa Suhlissa, Saksassa. Kotiranta tunnetaan myös kovana lapinkävijänä ja suurin osa hänen teoksistaan käsitteleekin aiheiltaan Lappia ja muutoin Suomen luontoa, erityisesti eläimiä. Eläimet tulevat joskus myös uniin. Niinpä tässäkin näyttelyssä nähdään muun muassa lintuja.

– Koen eläinten, eritoten lintujen, auttamisen tärkeäksi. Onkin suunnattoman mukavaa, että minulta pyydettiin näyttelyä lintuhoitolaan jo toistamiseen. Totta kai suostuin, ja on ihan huippua, että Tina-Mariakin innostui tulemaan mukaan näyttelyyn, Arja Kotiranta kertoo.

Näyttely on avoinna Lintuhoitolan aukioloaikoina. Näyttelyn tuotosta lahjoitetaan 20 % Heinolan Lintutarhan Ystävät ry:lle, joka tukee lintuhoitolan toimintaa.

Jaa tämä: