Lahden Kauppahalli avaa ovensa uudistuneena perjantaina 16.5.2025. Kauttaaltaan remontoitu historiallinen rakennus yhdistää arvokkaalla tavalla perinteet ja nykyajan – säilyttäen Kauppahallin alkuperäisen tarkoituksen, mutta luoden samalla tilan, joka vastaa tämän päivän asiakkaiden odotuksiin.
Avauksen myötä Kauppahalli liittyy osaksi torin ja Lahden keskustan elämää. Uuden aikakauden Kauppahallissa käynnistää lähiruoan ja pientuottajien puolestapuhuja Heinolan Heila. Kauppahallista löytyy kattava valikoima noin 100 paikallisen ja lähialueiden pientuottajien tuotteita sekä sesongin raaka-aineisiin perustuvia kahvila- ja ravintolaelämyksiä. Tarjonta on suunniteltu tuomaan esiin kotimaisen ruokakulttuurin rikkautta ja tukemaan kestävää kehitystä – aina pellolta pöytään asti.
Kauppahallin tavoitteena on yhdistää kuluttajat alueen ruokatuottajiin. Tuotteet tulevat Päijät-Hämeen ja lähialueen tuottajilta – juureksista juustoihin, viljoista villiyrtteihin. Ravintolan keittiössä niistä syntyy sesonkien mukaan vaihtuvia annoksia, joiden tarinat ovat osa ruokailukokemusta. Samoja raaka-aineita on ostettavissa mukaan myös kaupan puolelta.
Sisustussuunnittelutoimisto Linda Baki Design suunnitteli yli 100-vuotiaan Lahden Kauppahallin uudistuksen tilaratkaisujen, pintamateriaalien, kalusteiden ja valaistuksen osalta. Suunnittelussa yhdistyvät nykyaikaiset liiketoiminnan vaatimukset sekä historian arvostus: esiin on tuotu mm. alkuperäistä tiiliseinää ja tiloihin sijoittuvat nyt ravintola-, kahvila-, leipomo- ja myymäläalueet. Projekti toteutettiin yhteistyössä paikallisten osaajien kanssa hyödyntäen käsityöperinteitä. Esimerkiksi keskikäytävän kattokruunut valmistettiin käsityönä. Uudistus tuo Kauppahallin vahvasti tähän päivään – säilyttäen kuitenkin sen ainutlaatuisen hengen.
Kaupunginjohtaja avaa Kauppahallin
Avajaispäivänä perjantaina 16.5.2025 tuottajat ovat paikalla esittelemässä tuotteitaan, tarjoilemassa maistiaisia sekä kertovat mistä tuotteet tulevat ja millaista työtä niiden taustalla on. Virallinen avaus ja nauhan leikkaaminen tapahtuu Kauppahallin torinpuoleisilla portailla klo 9.45 Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräisen ja Kollin Säätiön asiamiehen, talousneuvos Esko Kollin toimesta.
-Halusimme kunnioittaa Kauppahallin perinteitä ja samalla tehdä siitä nykypäivän näköisen – paikan, joka tuntuu omalta niin tuottajalle kuin asiakkaallekin, kertoo tiedotteessa yksi Heinolan Heilan perustajista ja omistajista Titta Matsar.
Kauppahalli on avoinna ma – pe klo 9 – 18 ja la klo 9 – 16.