Pullotusta tehdään nyt Polar Springin Asikkalan Urajärven tehtaalla.

Bakteerivapaa Heinolan Lusin Viikinäisten Vellamo-vesi on saanut sillanpääaseman Amerikan markkinoilla. Mineraalivettä pullotavan Ice Age Water Oy:n toimitusjohtaja Petteri Ahonen arvioi, että tänä vuonna yhtiö toimittaa noin kaksi miljoonaa lasi- ja muovipulloa lähinnä Floridaan.

– Meillä on Amerikassa neljän henkilön myyntitiimi, joka on rakentanut verkostoa aluksi Floridassa, josta etenemme asteittain ylemmäs muihin osavaltioihin. Koko USA:n markkinoiden haltuunottoon kerralla ei meillä ollut mitään mahdollisuuksia, sanoo Petteri Ahonen.

Amerikan markkinoiden osuus yrityksen koko tuotannosta on ensi vuonna jopa yli 90 prosenttia. Kahden miljoonan puollon tuotannosta yhtiö ennakoi saavansa liikevaihtoa kasaan noin kaksi miljoonaa euroa. Viime kuukausina yhtiö on saanut asiakkaikseen useita hotelleja ja ravintoloita.

– Jatkamme pullotusta myös Heinolassa lähinnä Euroopan markkinoille, mutta koronavirus on sekoittanut pakan tältä osin melko täydellisesti. Heinolassa olemme hankkineet Hevossaaresta reilun 1 000 neliön liiketilan toimistotilaksi sekä pullojen, etikettien ja korkkien säilytykseen, Ahonen toteaa.

Kahdeksalle työpaikka

Yhtiö työllistää Heinolassa nyt kahdeksan henkilöä. Lusin Viikinäsiin alun perin suunnitellun noin kolmen miljoonan euron suuruista halli-investointia ei Petteri Ahosen mukaan ole suinkaan haudattu. Se tulee ajankohtaiseksi sitten, kun myynti kasvaa merkittävästi nykyisestä. Nyt Viikinäsistä lähtee yksi tankkiautollinen mineraalivettä Urajärvelle viikoittain.

– Saimme käyttöömme Polar Springin melkein käyttämättömät koneet, joten halli-investointia kannatti lykätä, selvittää Ahonen.

Viikinäisten mineraalivesi kävi toissa vuonna erinomaisesti kaupaksi amerikkalaisen jalkapallon Super Bowlissa. Sitä myytiin 10 000
pulloa lähinnä vodkan lantringiksi. Luksustuotteeksi luokiteltua mineraalivettä riittää Lusin maaperässä, sillä vesialtaan koko on arvoitu 32 kilometriä pitkäksi, kolme kilometriä leveäksi ja syvyydeltään hyvin vaihtelevaksi.

Italiassa valmistettujen lasipullojen palkitun etiketin Ice Age Water Oy suunnitteli UPM:n kanssa yhteistyössä.  

Jari Niemi HU

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset